Varden

Satser på f lere kjøpesentr­e

I går ble R8 Retail lansert internt i R8 som eget selskap med Petter Falkgård Andersen som sjef. R8 skal vokse innen kjøpesentr­e.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

– I tillegg til utvendige og innvendige oppgraderi­nger og nye butikker, tar vi i bruk den nyeste teknologie­n for kjøpesentr­e, forteller Emil Eriksrød, administre­rende direktør i R8 Group.

På nett vet butikkene mye om kundene, og liknende teknologi utvikles for kjøpesentr­e.

– Ansiktsgje­nkjenning på en reklameskj­erm kan tolke hvorvidt du er glad eller sur.

Det kan bety noe for hva du er på utkikk etter i en butikk, for- teller Eriksrød.

Arkaden blir referanse

– Det vi får til på Arkaden vil bli en referanse når vi skal ekspandere innen kjøpesente­rsektoren, forteller Petter Falkgård Andersen. Han kom i mai fra jobben som administre­rende direktør med ansvar for 17 kjøpesentr­e innen Saltokonse­rnet. Før det jobbet han som utviklings­direktør i Sektor Eiendomsut­vikling. Der hadde han blant annet ansvaret for utbygginge­n av Herkules fra 2001 til 2008.

Åpner 25. oktober

– Det vi får til på Arkaden vil bli en referanse når vi satser videre. Fra før er R8 sterke og flinke innen kontorloka­ler. Et kjøpesente­r må mer driftes som et hotell. Man inviterer folk inn til seg og de skal føle seg hjemme. Da skal det vaere ryddig og fint. Serviceniv­ået på drift må vaere langt høyere enn innen kontorsekt­oren, sier Falkgård Andersen.

Når Arkaden 25. oktober står klar i ny drakt har R8 valgt å ikke konkurrere på Herkules’ premisser.

– Men det er mye bedre for oss at Herkules ligger naert oss enn at det er tre mil unna, sier han. Inn kommer Høyer, DNA, Eurosko, Renomè og restaurant­en Jacob og Gabriel flytter inn.

Det har vaert viktig for oss å vita at vi får inn dyktige drivere. Det er mange Arkadeneer rundt i landet og mange av eierne er dyktige. Men mange opplever at de likevel mister posisjoner i forhold til konkurrent­ene. Vi skal bygge kompetanse for å utvikle og drifte moderne kjøpesentr­e. Bruk av teknologi skal skape en sømløs overgang mellom nett og kjøpesente­r, sier Falkgård Andersen.

– Hvis vi gjør Arkaden så suksessfyl­t at også alle de andre forretning­slokalene i sentrum fylles opp har vi lyktes, avslutter Falkgård Andersen.

 ??  ??
 ??  ?? KJØPESENTE­RSATSING: Emil Eriksrød lanserte R8 Retail med Petter Falkgård Andersen som sjef under R8s kick-off for alle 52 ansatte på Kragerø Resort
KJØPESENTE­RSATSING: Emil Eriksrød lanserte R8 Retail med Petter Falkgård Andersen som sjef under R8s kick-off for alle 52 ansatte på Kragerø Resort

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway