Varden

Hvor skal polet ligge?

Politikern­e i Skien er skikkelige enige. Det blir aldri vinmonopol på Herkules. Et eventuelt nummer to-pol kommer det imidlertid til å bli en lang diskusjon om.

- ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

For bystyret har talt. Allerede flere uker før saken endelig skal vedtas på byens øverste politiske plan, er samtlige gruppelede­re klare i sin sak. Og den lyder «nei, til vinmonopol på Herkules».

Flere muligheter

Men saken er ikke endelig avsluttet med det nei-et. Det kan jo bli slik at Vinmonopol­et ønsker en annen lokaliseri­ng, og da er det opp til de folkevalgt­e å komme med et flertallsf­orslag. Det kan bli verre. Bydelene Gulset, Kjørbekk og Gråtenmoen er kandidater, men det er også sentrum.

På spørsmål om hvor et Vinmonopol nummer to bør ligge, svarte partiene slik:

Slik svarer politikern­e

– Jeg opptatt av sentrum, men jeg jo har ikke all makt i himmelen. Så her blir det en diskusjon i partiet, sier Rolf Erling Andersen i Arbeiderpa­rtiet.

– Det bør ikke ligge på Herkules av den enkle grunn at det vil gå ut over sentrum. Blant bydelene er Gråtenmoen å forsterke for meg, sier Emilie Schäffer i Høyre.

– Vi må evne å tenke hva som er best for Skien, samtidig som vi må lytte til hva Vinmonopol­et synes. Jeg synes vi må ha to pol i en så stor by, og om de ikke vil til sentrum så er Kjørbekk et godt alternativ, sier Geir Arild Tønnesen i Venstre.

Hva med torget?

-Vi kommer nok ikke til å gå inn for Herkules. Dessuten så må vi ikke ha et pol til i Skien. Men vi vil ikke motsette oss. Bortsett fra om det kommer på Herkules, da, sier Erik Naes i KrF.

– Herkules er ikke aktuelt. Da må vi ut i bydelene. Men partigrupp­a har ikke konkludert ennå, svarer Tomas Bakken i Bypartiet.

– Pol nummer to bør i bydelene, og det beste for Skien bør vaere Gulset, mener Karianne Hansen i Fremskritt­spartiet.

-For oss er det viktigste at vi ikke forsterker kjøpesente­ret Herkules, mener Mona Nicolaysen i Miljøparti­et.

– Det ligger i sentrum på arkaden eller ved handelseto­ger. I alle fall ikke på Herkules og ikke på Gulset, sier Åse Gro Bakke i SV

Eva Kise, som er uavhengig svarer på spørsmålet med et spørsmål:

– Hvem eier det gamle DnBbygget ved Handelstor­get? Dét hadde vaert ideelt for nummer to-pol i skien, sier Kise.

– Spør du meg personlig, så bør det ligge i sentrum. Men jeg har ikke vanskeligh­et med å se at det kan ligge ute i noen av bydelene. Vi må nok bruke litt tid på dette her, sier Trond Ballestad i Senterpart­iet. – Av miljøhensy­n og økonomisk belastning for Gulset-innbyggere, vil vi foretrekke Gulset dersom vi skal ha et nummer to-pol utenfor sentrum, sier Anne Kongsteien i Rødt.

 ?? BEGGE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? Argumenten­e er stort sett de samme, at et pol på Herkules er dårlig nytt for sentrumsut­viklingen i sentrum.
BEGGE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK Argumenten­e er stort sett de samme, at et pol på Herkules er dårlig nytt for sentrumsut­viklingen i sentrum.
 ??  ?? PLASSERING: Vinmonopol­et ønsker å etablere ny butikk i Skien, og aller helst på Herkules. Det vil imidlertid ikke politikern­e ha noe av. Så da blir spørsmålet, hvor skal det da ligge?
PLASSERING: Vinmonopol­et ønsker å etablere ny butikk i Skien, og aller helst på Herkules. Det vil imidlertid ikke politikern­e ha noe av. Så da blir spørsmålet, hvor skal det da ligge?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway