Varden

– Kan bli topplag

Hun entret banen uten beskjedenh­et, og gikk foran da Gjerpen fikk ekspertene til å rødme brydd forrige sesong. Nå spår Melanie Bak en ny storhetsti­d.

- SKIEN ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Sluttspill er det ingen tvil om. Det spørs bare hvor høyt opp vi kan nå, sier hun som for nesten nøyaktig ett år siden var like ukjent for de fleste i og rundt Gjerpen som klubben og Skien var for henne.

Den danske bakspiller­en innrømmer at Gjerpen og Norge innledning­svis kunne minne om et skudd i blinde, men det endret seg raskt.

Fra første dag

– Jeg fikk med en gang denne gode følelsen. Fra første dag, faktisk. Både klubben og folkene rundt, samt følelsen av å passe inn i nettopp dette laget. Det var bare riktig, sier Bak.

Hun spilte en sentral rolle da det unge Gjerpen-laget fort ble voksent nok til å klare seg i gjensynet med eliteserie­n, men ønsker ikke å ta aeren for det.

– Nei, dette handlet om alle, og det gjør det fortsatt. Men nå er vi flere med litt rutine, og jentene fra forrige sesong har erfaring fra hvordan den ble. Skuldrene er lavere hos alle sammen, forteller Bak før helgens start borte mot Molde.

Tenkte ikke lenge

Det var ingen selvfølge at den energiske dansken kom til å fortsette i Gjerpen. Serieinnsp­urten glapp på grunn av en skulderska­de, og Bak meldte at hun ville tenke på saken.

Men hverken spilleren eller klubben satt lenge i tenkebokse­n. Uka etter serieslutt signerte Bak ny kontrakt.

– Det var en del muligheter, men det eneste viktige var hva jeg selv ville. Jeg tenkte på det sportslige, og derfor ble det Gjerpen igjen, sier 23-åringen som ikke har staket ut hele karrieren ennå.

– Jeg ser ikke langt fram. Håndball er viktig, men mitt personlige liv er også avgjørende. Nå er dette riktig, sier dansken midt i Skien sentrum.

Det er byen hun trekker fram når temaet blir største forskjell i sitt nye liv.

– Fantastisk by

Med fortid i Randers, Bordeaux, Ljubljana og København, klarer ikke den bereiste spilleren å komme over hva Skien er.

– Sjokket var at det var en så liten by, sier hun smilende, men tilføyer kjapt:

– For en urban person som meg, er det uvant. Men om Skien er en liten by, er det en fantastisk by. Jeg sykler fram og tilbake til trening, og ser en natur jeg ikke opplever i Danmark.

At mindre betyr mer oppmerksom­het, setter hun bare pris på.

– Både da jeg gikk skadet og nå etterpå opplever jeg at folk på gata sier hei og lurer på hvordan jeg har det. Man føler seg så hjemme, sier dansken entusiasti­sk.

Bli et topplag

Den samme entusiasme­n har hun for Gjerpens nåtid og framtid.

Bak rister på hodet over at nyopprykke­de lag, som nevnte Molde, tippes foran skiensklub­ben på tabellen denne sesongen, og har dessuten tro som strekker seg inn i framtida,

– Om få år kan Gjerpen vaere et topplag. – Hvorfor? – Fordi ligaen endrer seg. Framtida tilhører klubber som har stabil økonomi og velovervei­de planer. Gjerpen er en slik klubb. Med gode håndballsp­illere.

Om Melanie Bak skal vaere med på den reisen, vil hun ikke forskutter­e.

Som nevnt, ser hun ikke langt inn i egen håndballfr­amtid.

– Jeg tror på Gjerpen, men det betyr ikke at jeg personlig må vaere del av hele den reisen.

Framtida tilhører klubber som har stabil økonomi og velovervei­de planer. Gjerpen er en slik klubb. Melanie Bak

 ??  ?? ENERGISK: Melanie Bak kom inn midtveis forrige sesong og tilførte Gjerpen masse energi på banen.
ENERGISK: Melanie Bak kom inn midtveis forrige sesong og tilførte Gjerpen masse energi på banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway