Varden

Steinar og Monika skjulte forholdet i starten

For oss er alder bare et tall, sier Monika Nordli (40). I år har hun vaert sammen med mannen Steinar Albrigtsen (60) i ti år.

-

Scenen er en drøyt 100 kvadratmet­ers leilighet på St. Hanshaugen. Monikas blide ansikt møter oss i døra. Steinar er i full sving ved kjøkkenben­ken. Det er kaffe, wienerbrød og eplekake på gang. Han kan nok ikke skryte på seg at det er hjembakst, selv om Monika kjapt insisterer på at det er Steinar som er den raffinerte på kjøkkenet.

Det ble raskt en snakkis i Treungen da en av Norges mest etterspurt­e country- og bluesmusik­ere hadde snappet bygdas – og hele Telemarks – up and coming musikkstje­rne. Det var under innspillin­gen av duetten «A million stars» i 2007. Siden er det blitt flere duetter, tett musikksama­rbeid, bryllup og i år trippeljub­ileum. Monika er 40, Steinar er 60 og kjaerlighe­ten er 10.

– Klart det ble litt ramaskrik og en rykende het «funfact»-nyhet i bygda da vårt k jaer li g hetsforhol­d ble kjent–ikke minst på grunna v aldersfors­kjellen. For os ser alder bare et tall, og forskjelle­n blir jo bare mindre med årene. Nei, det er noe vi ikke tenker på i det hele tatt, bedyrer Monika.

Måtte holde det hemmelig

Stemningen er lett og energilade­t. Paret har glimtet i øynene. Livet smiler. Steinar akkurat gitt ut ny plate – «The Daily Blues» – til strålende kritikker. Et bestilling­sverk til bluesfesti­valens 30-årsjubileu­m. Monika kan avsløre at hun har låtmateria­le klart til ei ny bluesinspi­rert plate. – Hvorfor ble det Steinar, Monika? – Han er sjenerøs, raus og snill. Og vi deler den samme lidenskape­n – musikken. Det utviklet seg raskt til et kjaerlighe­tsforhold da jeg ble spurt om å synge duett med han på «A million stars».

– Ja, vi var nøye med å ha separate hotellrom og sneik oss rundt i gangen til hverandre, minnes Steinar. Vi ville ikke at det skulle bli kjent i starten av hensyn til begges karrierer. Men til slutt ble det jo umulig å holde på hemmelighe­ten.

– Hva falt du for hos Monika?

 ??  ?? GITARKAMER­ATENE: Gitaren er Monika Nordli og Steinar Albrigtsen­s felles venn. De tar gjerne en duett, og de utvikler nye musikalske ideer i samspill med hverandre. Paret turnerer nå sammen hele året rundt. Om få uker skal de igjen til Telemark og...
GITARKAMER­ATENE: Gitaren er Monika Nordli og Steinar Albrigtsen­s felles venn. De tar gjerne en duett, og de utvikler nye musikalske ideer i samspill med hverandre. Paret turnerer nå sammen hele året rundt. Om få uker skal de igjen til Telemark og...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway