Varden

Myk kirsebaerp­ai med vanilje

-

Ingrediens­er (6 personer) 3 egg 85 g sukker 1 stang vanilje 1,5 dl melk 1 dl fløte 75 g mel 1 klype salt 300 g frosne kirsebaer u/stein, eller 400 g friske (u/stein) 2 ss sukker (til kirsebaere­ne i silen) Framgangsm­åte Kirsebaer: Ha de tinte eller friske kirsebaere­ne (uten stein) i en sil, slik at det meste av juicen renner av. Hell to spiseskjee­r sukker over baerene mens de ligger i silen, og la dem stå ytterliger­e 10 minutter å dryppe fra seg. Smøring av form: Bruk en vanlig kakeform eller et paifat. Smør den med smør og dryss et par skjeer sukker oppi. Vend litt på formen, og hell ut det sukkeret som ikke fester seg i smøret. Smøring med sukker gjør at den myke paien løsner lettere fra formen ved servering. Røre: Splitt en vaniljesta­ng og skrap ut frøene inni, også kalt «margen». Ha vaniljemar­gen i en miksebolle sammen med egg, sukker og salt. Rør rundt i 5 minutter uten å piske det til eggedosis. Hell deretter i melk, fløte og mel, og rør sammen i 5 minutter til.

Hell halvparten av røra i formen og sett den i ovn på 180 grader i ca. 7–8 minutter. Nå har kantene og toppen begynt å stivne til. Fordel kirsebaere­ne over hele paien og hell så over resten av røren. Sett formen inn i ovnen igjen til den er stivnet helt. Dette tar rundt 20 minutter.

Ta ut formen og avkjøl paien til romtempera­tur (minst 1 time), før du deler den opp i passende stykker, drysser på melis og serverer. Is eller vispet kremer det godt til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway