Varden

Håper det neste topplaget er Odd

Han vil vaere den som går igjen i historien om Uraedds suksess, men selv Kurt Semb håper at det neste topplaget for kvinner i Grenland, vil hete Odd.

- PORSGRUNN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Onsdag fortalte Varden at Fossum nå har henvendt seg i formelle former og bedt Odd overta toppsatsin­g på et A-lag i Skien.

Semb håper at det til slutt blir Grenland som står bak en felles satsing.

Uraedd på banen

– Jeg heier på Fossum, og synes det er flott at de har tatt dette initiative­t. Samtidig håper jeg Uraedd kommer på banen. Det er på tide å bryte noen barrierer og gjøre som gutta gjorde, mener han som var med og spilte Odd til eliteserie­n.

Semb nøler ikke med å kalle Odd eneste alternativ for en jentesatsi­ng spillerne fortjener.

– For meg er et samarbeid helt vesentlig, og jeg ser ikke et annet sted for det, sier Semb, som tror telemarksm­odellen kan bli en slager også blant jentene.

Sjekke med Snøgg

– Toppsatsin­gen må vaere to lag i Odd. Kanskje en tropp på 25 spillere som disponeres på et første- og et rekruttlag. Om Fossum ønsker å ta seg av sitt område, slik jeg så ble uttalt, er det helt greit. Uraedd kan gjøre det samme i Porsgrunn, og kanskje man burde sjekke hva Snøgg tenker om dette.

Uraedd-treneren forteller at sju mindre klubber i og rundt Sandefjord skal jobbe med bredde og produsere spillere til satsende Sandefjord BK, som trenes av Uraedd-spiss Melissa Wiik.

Jobbes i breddeklub­ber

Semb mener den modellen kan fungere også i Grenland.

– Mye av rekrutteri­ngsjobben må gjøres i breddeklub­ber, og den må gjøres godt. Skal et Odd beholde lokalprofi­l og hente opp tre-fire spillere i året, må det jobbes grundig i øvrige klubber. Hvis ikke, blir overgangen altfor stor for disse unge jentene, og det er jo for disse en slik satsing og et slikt samarbeid eventuelt blir til.

En Odd-satsing vil gi lovende jenter et lokalt alternativ til den tradisjone­lle flyttingen utenbys etter endt grunnskole eller videregåen­de, understrek­er Semb.

– Talentene er der og har vaert der. Det er bare å se seg rundt. Men vi har ikke hatt et tilbud som kan matche de valgene spillerne har hatt.

Posisjoner­er seg

– Tror du dette ender med satsing i Odd?

– Jeg var mer skeptisk før. Merker at jeg våger å vaere større optimist denne gang. – Hvorfor? – Fordi en prosess nå er i gang, og fordi toppklubbe­r i hele Europa posisjoner­er seg på jentesida. Det er sponsorer inne i bildet – firmaer som trenger alibier for å spytte penger inn i klubber som tradisjone­lt bare driver gutteidret­t. For meg føles tiden veldig riktig, og det håper jeg alle parter – inkludert Odd – også kommer fram til.

 ??  ??
 ??  ?? HEIER: Kurt Semb har vaert sportslig ansvarlig eller medansvarl­ig i hele Uraedds vei til toppen. Treneren er imidlertid over-
HEIER: Kurt Semb har vaert sportslig ansvarlig eller medansvarl­ig i hele Uraedds vei til toppen. Treneren er imidlertid over-
 ??  ?? NØDVENDIG: Vardens oppslag om tidligere landslagss­piller Melissa Wiik, som kaller en samling i Odd helt nødvendig.
NØDVENDIG: Vardens oppslag om tidligere landslagss­piller Melissa Wiik, som kaller en samling i Odd helt nødvendig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway