Varden

Menigheten er overkjørt

- Erik-H. Westlund St. Hansåsen, Porsgrunn

Det var svaert skuffende å se bildet i Porsgrunns Dagblad, onsdag 6. september av et smilende menighetsk­ontor med en sogneprest i front som tydelig er meget tilfreds med at menigheten er fullstendi­g overkjørt i prosessen om gjenreisin­g av Østre Porsgrunn kirke.

Jeg vil minne om menighetsm­øtet, 28. juni 2015 hvor 205 personer stemte for rekonstruk­sjon av Østre Porsgrunn kirke, mens 125 stemte mot. Sogneprest og menighetsk­ontor for øvrig burde av respekt for majoritete­n av menigheten som de er satt til å tjene, holde seg for gode til å fremstå som om at dette er en gledens dag for menigheten og byen da vedtaket fra departemen­tet om overkjørin­g av demokratie­t ble kunngjort.

Det er faktisk

et flertall som ikke ønsker et nytt modernisti­sk bygg som erstatning for kirken som dessverre brant i 2011 og disse fortjener respekt. Takket vaere at Østre Porsgrunn kirke fra 1760 ble grundig dokumenter­t til minste detalj før brannen så har man fortsatt mulighet til å rekonstrue­re dette fantastisk­e bygget.

Jeg vil også

minne om sivilarkit­ekt Arne Sødal, arkitekten bak nye Holmenkoll­en kapell, sitt arbeid som beviser at man kan rekonstrue­re kirken og samtidig innarbeide løsninger som gjør at kirkebygge­t tilfredsst­iller moderne krav.

Det påhviler enkeltpers­onene

som har overkjørt demokratie­t i denne prosessen et stort ansvar for at de har frarøvet Porsgrunn og alle menneskene som ikke fikk oppleve den fantastisk­e gamle kirken en mulighet til å besøke en rekonstruk­sjon av kirken som hører hjemme på kirkehauge­n.

Nå setter vi

vår lit til Sivilombud­smannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway