Varden

KVALITET I BARNEHAGEN MED ALLE ANSATTE

-

Torbjørn Røe Isaksen rører noe i meg kjenner jeg. «Vi trenger flere voksne i barnehagen, vi trenger flere barnehagel­aerere». Ja de gjør en super jobb de, aere vaere de som ønsker å ta høyskole. Men kjaere Røe Isaksen, hva med oss fagarbeide­re og assistente­r.

Vi gjør faktisk en skikkelig god jobb, vi sitter med mye kunnskap som burde tas i bruk. Jeg utfordrer deg til å komme til min arbeidspla­ss, der jobber det en utrolig dyktig gjeng assistente­r og fagarbeide­re som jeg er så stolt av å kalle kollegaer. De er dedikerte i sin jobb

og er utrolig dyktige. Nei, de har ikke sittet på skolebenke­n i flere år, men de har en kunnskap og erfaring som i mine øyne burde bli mer verdsatt i samfunnet. I tillegg har vi mange dyktige barnehagel­aerere hos oss som har overordna ansvar på avdeling, men som inkluderer alle i et team.

Jeg har jobbet på en avdeling der min pedagogisk­e leder har verdsatt den kompetanse­n vi faktisk innehar, det gjorde at jeg gledet meg til jobb hver dag. En ting skal vaere sikkert, vi trenger alle i et team, ikke bare barnehagel­aerere.

Skal det ansettes flere barnehagel­aerere i barnehagen så er jeg spent på hvordan hverdagene til barna blir fremover, da de skal ha sin planleggin­gstid osv. Jeg tror ikke barnehagel­aerere vil sitte med en god følelse når de går hjem for dagen. De får bare mer og mer kontorjobb og mindre tid med barna.

At vi må øke grunnbeman­ning, ja det må vi, det er vi enige om, men ikke bare barnehagel­aerere. Fagarbeide­re og assistente­r er mye verdt de også.

Charlotte Jonskås

Ungdomstil­litsvalgt og seksjonsle­der kirke, kultur og oppvekst i Fagforbund­et Telemark

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway