Varden

Savner kanter som ska per ubalanse

Han er like forundret som alle andre, men TV 2-ekspert Jesper Mathisen roser Dag-Eilev Fagermos håndtering av sommerens overgangsv­indu.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– For meg er Odd sesongens store skuffelse. Og overraskel­se, sier Mathisen, som ikke var i tvil om hva som ventet før sesongstar­t.

– Odd var gode i vinter, og blir normalt bare bedre. Men så sluttet de å score mål. Odd av alle lag – Odd, som man er vant til å se dundre på med folk i boks og score massevis av mål.

Den tidligere Start-profilen minner om at man ikke skal glemme at Odd fortsatt er solide bakover på banen.

Ikke på eller skadet

– Det er selvsagt viktig. Men det jeg husker fra min aktive tid, var at hver gang vi skulle møte Odd, visste vi at det kom til å bli knalltøft å forsvare seg. Der har det åpenbart skjedd noe, sier han som trekker fram flere ting når han forklarer hva.

– Jeg tror det er et såkalt sammensatt problem. Det er helt åpenbart at nøkkelspil­lere som Ruud, Semb, Samuelsen, Nordkvelle og flere enten ikke har vaert helt på eller vaert ute med skader. I noen tilfeller begge deler. Slikt vil selvsagt merkes.

Savner Bentley

Men det går også på spillertyp­er, mener Mathisen.

– Når jeg ser Odd nå, savner jeg kantspille­re som skaper ubalanse hos motstander­en. Det har alltid vaert viktig for Odds spill. Jeg vet det var delte meninger om Bentley, men han er en spillertyp­e dagens Oddlag savner, sier TV-eksperten.

Han som var sikker på at Odd igjen ville ta medalje, tror man skal si ok til det han kaller en mellomseso­ng.

Litt naturstrid­ig

Mathisen lar seg ikke provosere av at personer i Odds ledelse uttaler at man av og til må godta en plass rundt midten.

– Snarere tvert imot. Egentlig er det litt naturstrid­ig at Odd skal ta medalje hvert år. Klubben har stabiliser­t seg som et topplag i norsk fotball. Noen ganger gir det medalje, andre ganger åttendepla­ss. Folk må ha riktig perspektiv, sier Mathisen, og tar sommerens overgangsv­indu som et eksempel.

– Man solgte Zekhnini og Oldrup Jensen. Husk at Odd er en klubb som alltid vil selge hvis man får gode nok bud på spillere. Nå ender denne sesongen trolig rundt midt på tabellen, men samtidig kan man bruke mer tid på å planlegge videre bygging av lag.

Roser Fagermo

Mathisen roser Fagermo og Odd for ikke å handle i øst og vest for salgsinnte­ktene.

– Det jeg hører, vitner om ro og selvsikker­het med tanke på å bygge noe nytt. Mange i samme situasjon ville handlet i full panikk for å kjøpe seg noen plasser på tabellen. Jeg tror Odd gjør veldig lurt i å gjøre gode valg med tanke på laget som skal komme sterkt tilbake, og det vil Odd gjøre. Kanskje allerede i 2018.

På området som handler om spillerval­g, mener eksperten at Fagermo og Odd må løfte seg.

Ikke gode nok

– Det som irriterer de jeg kjenner rundt Odd, er at spillerne som har blitt hentet inn, ikke har vaert gode nok. Det gjør også noe med konseptet med en lokal modell. Skal man velge spillere utenfra framfor sine egne, bør disse eksterne vaere referanser for de unge spillerne. Jeg synes ikke Odd har truffet godt nok på det de siste årene.

Uansett vil det ikke gå så galt at høsten ender med nedrykkstr­øbbel, forsikrer Mathisen.

– Nei. Det er ikke mange lag i eliteserie­n som er for gode til å gå ned, men Odd er ett av disse.

 ??  ?? OVERRASKET: Jesper Mathisen er blant mange som har latt seg overraske av Odd denne sesongen. – Men egentlig er det
OVERRASKET: Jesper Mathisen er blant mange som har latt seg overraske av Odd denne sesongen. – Men egentlig er det
 ??  ?? TØFT: Mathisen jakter Kovacs i 2008. – Vi visste det kom til å bli knalltøft å forsvare seg mot Odd, sier den tidligere Start-spilleren.
TØFT: Mathisen jakter Kovacs i 2008. – Vi visste det kom til å bli knalltøft å forsvare seg mot Odd, sier den tidligere Start-spilleren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway