Varden

En sterk smak av barndomsmi­nner

Naruemon «Joy» Yusabay fulgte godt med da hennes mor lagde mat på kjøkkenet i barndomshj­emmet i Thailand. Slikt kan det bli god butikk av.

- SANNIDAL

Har du kjørt bil fra Kragerø og ut på E18 i sommer har du sikkert lagt merke til den. En hvit matvogn, litt ensomt plassert et steinkast fra pukkverket på Gjerdemyra. I et hjørne av den store, gruslagte plassen, lyser Joys kiosk godt opp i høstmørket. Når man åpner bildøra og lukta treffer neseborene har bua tydeligvis mange av de samme egenskapen­e som en magnet.

Gikk for bra til å stenge

Joy, som hun selv foretrekke­r at vi kaller henne, giftet seg med Steinar Våsjø fra Sannidal for seks år siden. Jobbene vokser ikke akkurat på traer i naerområde­t, og i vår bestemte de to seg for å forsøke å skape en egen arbeidspla­ss for Joy.

– Selv har jeg en jobb som i utgangspun­ktet gir oss god nok inntekt, men hun savnet noe mer å gjøre, så da bestemte vi oss for å prøve noe helt nytt, forteller ektemannen.

Med en stor interesse for matlaging i bagasjen fra hjemlandet, Thailand, bestemte de seg for å satse på noe i matveien.

– Vi hadde allerede fått mange tilbakemel­dinger på at venner og familie likte vårrullene hennes godt. Så tenkte vi at det ville vaere moro å prøve å selge thaimat laget fra bunnen av langs landeveien, fortsetter Våsjø, som sørget for å lease en matvogn og åpnet serveringe­n i juni i år.

Det har gitt mersmak, både for kundene og ikke minst Joy.

– Det var så mange hyggelige folk som kom for å smake på maten min. I begynnelse­n var det nok litt lenge å vente når mange skulle ha hjemmelage­t thaimat samtidig, men nå er

 ??  ?? SKINNET BEDRAR: Man skulle kanskje tro at det å selge hjemmelage­t thaimat på Gjerdemyra var vel offensivt, men kundene har tvert imot strømmet til for å
SKINNET BEDRAR: Man skulle kanskje tro at det å selge hjemmelage­t thaimat på Gjerdemyra var vel offensivt, men kundene har tvert imot strømmet til for å

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway