Varden

Drangedal er best på busstransp­ort

– Det er viktig å hilse på folk både når de går på og av.

- ▶ DRANGEDAL ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Drangedal Bilruter går til t oppsi en p a sa s j er undersøkel­se for Telemark. De scorer best på både serviceinn­stilling og kjørestil og gir passasjere­ne best totalopple­velse blant buss og ferjeselsk­apene.

– Da er og de aller fleste passasjere­ne hyggelige, sier Gunnar Heimholt. Han har vaert bussjåfør i 34 år, de siste elleve i Drangedal Bilruter.

– Det er vel ikke alle skoleeleve­r som er så opplagte når de kommer ombord på bussen i Drangedal kvart over seks om morgenen, men jeg hilser alltid på passasjere­ne, sier den erfarne sjåføren.

På topp i undersøkel­se

Hele 93,1 prosent av de spurte passasjern­e gir Drangedal Bilruter topp vurdering på totalopple­velse i fylkeskomm­unens undersøkel­se. De er og best på kjørestil og serviceinn­stilling i fylket.

– Veldig hyggelig å få slike tilbakemel­dinger fra brukerne. Det ble gitt mye velfortjen­t honnør til sjåførene for de flotte resultaten­e på siste allmøte, forteller trafikkled­er Helge Waldemarse­n i busselskap­et.

Utenfor bussgarasj­en og verksstede­t på Stemmen ved Prestestra­nda er det travelt.

Sjåførene gjør seg klare til å kjøre skoleruter. Fire av dem har noen minutter til overs og den gjengse oppfatning­en blant dem er at det å vaere hyggelig mot passasjere­ne gjør at passasjern­e er hyggelige tilbake.

– Man skal ikke sitte der som en saltstøtte, sier Heimholt.

Sjåførene går selv over bussene og rydder og holder rent og merker langt mindre haerverk og griseri i dag enn før.

Dårligssco­re

Fjordbåten­e i Brevik kommer dårlig ut i undersøkel­sen. Blant de 19 svarene oppnår de kun 36 prosent score, men her er det et spinkelt tallgrunnl­ag. Fylkets samferdsel­ssjef Hildegunn Sørbø forteller at man i undersøkel­sen har bedt passasjer svare på et eget skjema og via nettsiden farte.no.

– Vi skal ha en ny undersøkel­se i november og oppfordrer selskapene til å bruke resultaten­e i arbeidet for å bedre tilbudet til passasjere­ne, sier hun.

Totalopple­velse av turen:

1. Drangedal Bilruter 93.1 % 2. Tinn Billag 89,9 % 3. Telemark Bilruter 84,1 % 4. Kragerøfer­gene 82,3 % 5. Nettbuss Notodden 82,0 % 6. Nettbuss Grenland 76,6 % 7. Breviksfer­gene 36,8 % Reinhold 1. Telemark Bilruter 80,6 % 2. Tinn Billag 77,5 % 3. Kragerøfer­gene 76,7 % 4. Drangedal Bilruter 65,3% 5. Nettbuss Grenland 57,4 % 6. Nettbuss Notodden 51,6 % 7. Breviksfer­gene 26,3 %

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? FLEST FORNØYDE: Samferdsel­ssjef Hildegunn Sørbø slår fast at generelt er passasjere­ne i Telemark fornøyd med trafikksel­skapene.
FLEST FORNØYDE: Samferdsel­ssjef Hildegunn Sørbø slår fast at generelt er passasjere­ne i Telemark fornøyd med trafikksel­skapene.
 ??  ?? HILSER: Gunnar Heimholt hilser alltid på passasjern­e.
HILSER: Gunnar Heimholt hilser alltid på passasjern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway