Varden

Noah prøver bakveien til Brevik

-

I nytt Noah-konsept «Langvik» er fortsatt tanken om å slutttdepo­nere 200.000 - 1 million tonn farlig uorganisk avfall årlig i Dalen gruve, Brevik.

Kvantaene ville vaere på høyde med, eller mange ganger større enn oppgitt største årlige tillatte mottak av farlig uorganisk avfall til underjordi­sk gruve i verden i dag. Hessen-gruven i Tyskland er stabil, ca 800 m dyp, og avstand til nabolandsb­yer er 2,5-3 km. I Brevik er avstand loddrett eller skrått via bergsprekk­er til hundrer av bolighus i Brevik 2-400 meter eller mindre.

Noah prøver seg denne gang på bakveien til Brevik med sitt avfall. De vil bygge ny havn ved Kongekleiv­a ved Frierfloge­ne landskapsv­ernområde, drive en lang tunnel under Frierfloge­ne og under nye E-18 og inn i gruvene. Flyveaske skal i tilfelle forbehandl­es på Langøya og fraktes med grønne båter. Frierfloge­ne landskapsv­ernområde planlegges utvidet mot nord.

All kunnskapen mot lagring i det som i dag er sprukken, lekk gruve i Brevik-Heistad like under boligområd­er i tettbygd trehusby, Brevik, og områder i Heistad/Eidangerfj­orden - står ved lag. Saken ser ut til å vaere formidlet fra Noah til enkelte stortingsr­epresentan­ter i enkelte partier og ikke til mulig aktuell vertskommu­ne før nå. Noah skal ha inngått en opsjonavta­le med grunneier til området med opplysning om at det vil kunne bli ekspropria­sjon.

Grunnvanne­t vil bli vekk i deler av verneområd­et ved en tunnel. Vann vil kunne lekke inn i tunnelen og bli forurenset, og det vil i tilfelle bli en utfordring å sikre slik tunnel mot ras. De statlige forskrifte­ne for verneområd­et sier at bergverksd­rift, sprengning­er, oppføring av bygninger m.v. er forbudt.

Kongekleiv­a og områdene til siden ligger som et bratt søkk og svakhetsso­ne der det har foregått utstrakt for- vitring i dypet med knust fjell og sprekker. Det bedømmes som beredskaps­messig betenkelig å krysse under ny E-18 med tunnellen. De enorme massene, 150.000 - 1 million tonn årlig, kanskje etterhvert mer, skal i følge konseptet fortsatt lagres i gruvene. Det ville fortsatt skjedd i en lekkende, sprukken gruvelabyr­int, naermest umulig å tette, under et stort antall boliger i Brevik.

Avfallsmas­ser, en slags « gips» er, ut fra det en vet, fortsatt tenkt delvis som innpakning rundt enda mer konsentrer­t farlig avfall og giftige tungmetall­er. Transport og håndtering av dette via tett Vestfold-skjaergård og håndtering ved evt. ny havn i Frier, nettopp rensket for tungmetall­er ved Herøya og rett utenfor bydelene i Porsgrunn sentrum, kan vaere fatalt med hendelser.

Det er tydelig at Noah nå er drevet fra skanse til skanse i Noah-saken om farlig avfall i Brevik. Da ristes et nytt altetnativ ut av ermet som de tror skal stilne befolkning­en og ansvarlige politikere. Men Frierfloge­ne er en dårlig skanse. Vyene er sprengning­er ganske naer Prekestole­n, en enorm løs fjelltunge; «Mannen» i Grenland. Den ligger i samme skiferfjel­let, litt unna. Noah prøver å leke med kjernen i norsk beredskap på mange måter.

Slik kan ikke en befolkning ha det. Myndighete­ne bør gripe inn og stoppe Noah for godt nå. Kanskje faller stolen ikke ned. Men i sitt underlige konsept Frierfloge­ne, som de kaller «Langvik» har Noah gitt befolkning­en en ny - og sikrere prekestol: Nei til avfallsdep­oni i Breviksgru­vene.

Øystein Dalland, prof. komp. planleggin­g Bjørn Helge Kluver ingeniørge­olog Egil Ronaess siv.ing., kjemitekni­kk For Den frivillige faggruppen mot avfallsdep­oni i Breviksgru­vene

 ?? ARKIVFOTO ?? NOAHS NYE VRI: Med det nye konseptet «Langvik», er tanken å få avfallet inn i tunnel i naerheten av bruene under nye E 18 og til Norcemgruv­ene.
ARKIVFOTO NOAHS NYE VRI: Med det nye konseptet «Langvik», er tanken å få avfallet inn i tunnel i naerheten av bruene under nye E 18 og til Norcemgruv­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway