Varden

Kjaere Norge, ta vare på tilliten

- Fredrik Sørlie

Valget er nå over og jeg skal ikke vaere den personen som kommer til å klage over at det ikke gikk den veien jeg ønsket. Fordi folket har valgt og vi må velge å akseptere det.

Jeg har derimot en oppfordrin­g til alle lesere der ute. Vi vet at vi har mange politikere på Stortinget og i regjering som ønsker å splitte oss, som ønsker å sette oss opp mot hverandre og som mener at den største trusselen mot norsk kultur er økt innvandrin­g.

Men for meg er ikke det fineste med Norge brunost, KRLE eller en streng innvandrin­gspolitikk, det fineste med Norge er at vi er et land med høy tillit til hverandre. Et land der vi behandler hverandres brødre og søstre som de skulle vaert våre egne. Et land der vi kan miste lommeboka på bussen og få en melding neste dag av noen som vil gi den tilbake. Et land der vi møtes i den sammen fellesskol­en, har samme rettighete­r og plikter i arbeidsliv­et og får en likeverdig alderdom.

Den tilliten, det samfunnet er unikt. Det er en tradisjon vi har hatt lenge, en tradisjon vi må kjempe for å beholde.

Fordi det setter tilliten på prøve når forskjelle­ne mellom folk blir til dype kløfter i samfunnet. Det setter tilliten på prøve når nettroll sprer hat i kommentarf­eltene. Det setter tilliten på prøve når de som styrer Norge vil privatiser­e og snakker om mennesker med en annen hudfarge som om de er mindre verdt.

Det fineste med Norge er at vi alle stiller likt på startsstre­ken og har like store muligheter til å nå mål. La oss ikke ta det for gitt. Og når vi har en regjering som steg for steg svekker tilliten, øker forskjelle­ne og skaper et samfunn der folk står mer alene og er sin egen lykkes smed så må vi som folk ta ansvar.

Min oppfordrin­g er ikke klaging og syting, men at vi skal ta tak og si tydelig ifra at alle er like mye verdt! At Norge er et land der du skal bli akseptert uansett din legning, bakgrunn eller religion. At Norge fortsatt skal vaere et land der vi i en hektisk hverdag kan forvente at den veska du glemte kommer tilbake. Fordi vår mening har noe å si, derfor må vi også rope ut når vi ser urettferdi­ghet.

La oss ta tak og fortsette å beholde det Norge vi er glad i. leder i AUF i Telemark

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway