Varden

Sjekket utenlands, fikk kortreist svar

Eksperter i inn- og utland meldte pass. Så sjekket Thomas Wiborg med Odds fysioterap­eut, og vips, så var sprinteren erklaert skadefri igjen.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Omtrent som ikke å se skogen for bare traer. Nesten litt dumt at jeg ikke tenkte på dette tidligere, sier Herkules-sprinteren.

I hans lange rekke av skader og sykdom (diabetes), var det en lyskeskade som ble siste trussel mot en fortsatt karriere for Telemarks raskeste mann.

Kretsmeste­r i uflaks

Men Wiborg, som uoffisielt har vaert kretsmeste­r i uflaks og norsk mester i fightervil­je, nektet fortsatt å gi opp.

Nå er han atter en gang optimist med tanke på framtida, sikter mot innendørs-NM i februar og takker for hjelpen.

Det gjør han til lege Tormod Løve og fysioterap­eut Kjetil Loen. Sistnevnte, som har jobbet med Odds fotballspi­llere i flere år, hadde løsninger som ingen andre fant.

Typisk fotball

– Dette er jo en typisk fotballspi­llerskade, og da er det jo åpenbart at fysioterap­euter i den idretten har peiling. Selvsagt skulle jeg ønske at jeg hadde gått den veien tidligere. Her har vi sjekket med eksperter i Norge, Tyskland og California, og så var løsningen veldig kortreist, sier Wiborg med et smil.

Nå er sprinteren erklaert «så godt som» smertefri. Etter en årrekke med trøbbel og smerter, føles det veldig godt.

Noe ugjort

Idet 2017-sesongen går mot slutten, og Wiborg naermer seg 30, tilstår han igjen å vaere optimist med tanke på at det fortsatt er gjenståend­e løp på banen.

Skiensmann­en har stått standhafti­g i motgangen, og forklarer det på samme måte som han har gjort gjentatte ganger.

– Jeg har noe ugjort på banen, og det vil jeg så veldig gjerne få gjort.

Wiborg husker ikke sist han var skadefri, og gleder seg over positive tilbakemel­dinger fra den raske kroppen.

– De siste to månedene har alt virket veldig bra. Merker at jeg har blitt raskere og fysisk sterkere på kortere tid enn tidligere. Den følelsen er veldig fin å ha.

Rastløs følelse

– Fortsatt ikke mistet tro på dette?

– Jeg har aldri tvilt på hva jeg kan gjøre på banen, men det har selvsagt vaert usikkerhet rundt dette med å bli skadefri. Såpass realistisk må man vaere.

Innehavere­n av 10,51 og tidlige spådommer om en stor karriere, har imidlertid aldri nådd det punktet hvor han seriøst vurderte å heise hvitt flagg.

– Det ville vaert så surt å gi seg. De dagene jeg har hatt fri og gått skadet, har bare vaert preget av denne rastløse følelsen, forteller han. Konklusjon­en var enkel: – Ja, jeg kan ikke bare gi meg sånn uten videre.

 ??  ?? TILBAKE: Thomas Wiborg er tilbake i god opptrening, og fortsatt innehaver av denne sterke følelsen av å ha noe ugjort. Utall
TILBAKE: Thomas Wiborg er tilbake i god opptrening, og fortsatt innehaver av denne sterke følelsen av å ha noe ugjort. Utall
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? HJELP: Fysioterap­eut Kjetil Loen fant løsningen på Wiborgs trøbbel i lysken.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT HJELP: Fysioterap­eut Kjetil Loen fant løsningen på Wiborgs trøbbel i lysken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway