Varden

Billettene til førpremier­en revet bort

930 av totalt 1.000 billetter til førpremier­en på «Snømannen» på Rjukan torg onsdag kveld er solgt.

- TINN

– Det er helt fantastisk at det solgt så mange billetter. Vi har aldri hatt utekino i Rjukan før, og dette blir et veldig stort arrangemen­t, sier kultursjef Marit Kvitne i Tinn kommune.

Visningen ute på Rjukan Torg blir den første offentlige visningen av Hollywood-filmen «Snømannen». Den skal vises på et 16 meter bredt lerret. Norgesprem­ieren er først fredag 13. oktober, og bare inviterte slipper inn på den lukkede visningen i Oslo 10. oktober.

Regissøren introduser­er

I begynnelse­n av mars i fjor inntok rundt 120 filmfolk Tinn for å spille inn scener til storfilmen, blant annet på Vemork og Tinnsjøen. I tillegg ble den spilt inn i Oslo og Bergen. Michael Fassbender har hovedrolle­n i filmen basert på Jo Nesbøs krimroman. Selv om alle billettene sannsynlig­vis er revet bort før den store dagen, er det ikke aktuelt å legge ut flere, ifølge Kvitne.

Kulturavde­lingen i Tinn kommune har jobbet døgnet rundt den siste tiden for å planlegge førpremier­en på «Snømannen» onsdag kveld.

– Vi gleder oss veldig. Regissør Tomas Alfredson er vi så heldige å få som gjest. Han vil gi en introduksj­on før filmen starter. I tillegg vil ordfører og kraftverks­jef for Hydro, Pål Thorud, som var mye involvert i innspillin­gen, si noen ord, sier Kvitne.

Sam Eydes gate vil vaere stengt i området ved Rjukan Torg, og kommunen oppfordrer publikum til å parkere på de store parkerings­plassene utenfor sentrum.

Strengt forbudt å filme

Det er varslet et stort sikkerhets­oppbud i forbindels­e med visningen for å hindre at scener fra filmen blir delt i sosiale medier. Da komikeren Chris Rock besøkte Stavanger forrige uke måtte publikum ha mobilene sine i forseglede poser. Noe slikt er ikke aktuelt på Rjukan.

– Det kommer til å bli informert om at det er strengt forbudt å filme, og det vil gå vakter rundt. Det er mørkt ute, og det er temmelig lett å avsløre en mobil som lyser opp, sier hun.

Spent på vaeret

Som alltids ved utendørsar­rangemente­r er det knyttet spenning til vaeret. Ifølge yr.no er det ventet noen få millimeter nedbør under filmpremie­ren.

– Jeg har sjekket vaermeldin­gen flere ganger om dagen i dagevis nå, og den endrer seg hele tiden. Vi håper vi slipper regnet, men det gjelder å kle seg etter vaeret. Hydro stiller med en del regnponcho­er hvis noen har bommet på bekledning­en, sier kultursjef­en.

Det er ikke tillatt å ta med paraply på visningen da det vil ødelegge sikten, opplyser Kvitne.

 ??  ??
 ?? FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES ?? FØRPREMIER­E:«Snømannen» har Norgesprem­iere 13. oktober, men på Rjukan får 1.000 se den to dager før.
FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES FØRPREMIER­E:«Snømannen» har Norgesprem­iere 13. oktober, men på Rjukan får 1.000 se den to dager før.
 ?? FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES ?? ETTERFORSK­ER: Michael Fassbender har hovedrolle­n som etterforsk­eren Harry Hole i «Snømannen».
FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES ETTERFORSK­ER: Michael Fassbender har hovedrolle­n som etterforsk­eren Harry Hole i «Snømannen».
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? GLEDER SEG: Kultursjef Marit Kvitne og kinosjefen Endre Solhjem Knutsen ser fram til førpremier­en på Snømannen 11. oktober. Av 1.000 billetter var det bare 70 ledige mandag formiddag, to dager før førpremier­en på Rjukan torg.
FOTO: KNUT HEGGENES GLEDER SEG: Kultursjef Marit Kvitne og kinosjefen Endre Solhjem Knutsen ser fram til førpremier­en på Snømannen 11. oktober. Av 1.000 billetter var det bare 70 ledige mandag formiddag, to dager før førpremier­en på Rjukan torg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway