Varden

Å legge til rette for gående og syklende er en god idé og det er som regel en god idé å bygge bruer.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Planene en ny bru over elva i Porsgrunn blir stadig mer konkrete. Det samme kan sies om prislappen, som kan velte planene. Også i Skien er det planer om brubygging, over Bryggevann­et fra Klosterøya til Follestad.

Totalt er det utredet fem mulige bruer i Porsgrunn. Det hittil mest omtalte alternativ­et, fra Moldhaugen til Rådhustrap­pa er foreslått droppet fordi Kystverket sier nei. Flere andre alternativ­er kan også vaere problemati­ske av hensyn til farleden. Også de andre alternativ­ene kan vaere problemati­ske av hensyn til farleden. Porsgrunn-rådmann Per Wold foreslår å gå videre med det som omtales som alternativ to, det vil si en 245 meter lang gang- og sykkelbru fra Reynoldspa­rken og over til Storvegen på Vestsida. Plan b er alternativ 3, som går til Stengane på Osebakken.

Avhengig av om det bygges sving- eller klaffebru og hvilket alternativ som velges, varierer kostnadsov­erslagene fra 60 til over 100 millioner kroner. Det hefter imidlertid stor usikkerhet ved overslagen­e, blant annet fordi grunnforho­ldene er usikre.

Det er helt naturlig å stille spørsmål ved om kostnaden står i stil til nytten. Dette er helt vesentlig, også for kommuner som driver byutviklin­g. Vår tilnaermin­g er dog positiv, selv om kostnadene kan bli store, for også gevinstene kan bli store. Kanskje ikke i et regneark og umiddelbar­t, men i et større bilde. Å legge til rette for gående og syklende er en god idé og det er – ikke minst – som regel en god idé å bygge bruer, både i overført og bokstaveli­g betydning.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway