Varden

Mer vei for pengene

-

I løpet av de snart to første årene Nye Veier har vaert operativt har vi signert ikke mindre enn tre store entreprise­kontrakter i E18-utbyggings­området. Utbyggings­området strekker seg fra Langangen i Telemark til Grimstad i Aust-Agder.

Alle anleggspro­sjektene er kommet godt i gang, og omgivelsen­e legger bokstaveli­g talt merke til at Nye Veier er tilstede langs E18. Det skjer merkbare endringer på anleggene fra uke til uke og det er god og effektiv anleggsdri­ft.

I den sørlige enden av utbyggings­området bygger vi 23 km ny E18 Tvedestran­d-Arendal med 23 km motorvei og 14 km fylkesvei. I Telemark er vi byggherre for oppgraderi­ngen av eksisteren­de Kjørholt og Bamble tunneler, samtidig som vi sprenger nye, parallelle tunnelløp. Vi er også godt i gang med byggingen av 16,5 km ny motorvei langs strekninge­n E18 Rugtvedt-Dørdal. 21. september vedtok Bamble kommune viktige endringer i regulering­splanene for bruene i dette prosjektet. Det har vaert en lang og krevende prosess, men i godt samarbeid mellom kommune, entreprenø­r og Nye Veier, lyktes vi med å komme fram til gode løsninger. Det er her på sin plass å berømme både politikere og administra­sjon i Bamble kommune for konstrukti­ve bidrag som til førte fram til dette.

Ved utgangen av 2019 vil vi ha ferdigstil­t omlag 40 km ny firefelts motorvei i E18-utbyggings­området. For Nye Veier er helhetlig utbygging en sentral del av mandatet. Strekninge­ne som gjenstår langs E18 er Dørdal-Tvedestran­d og Arendal-Grimstad. Bamble, Kragerø, Gjerstad, Risør, Tvedestran­d, Grimstad og Arendal kommuner har fattet vedtak om å delta i interkommu­nalt plansamarb­eid. Vi startet opp med et møte i april med berørte kommuner og fylkeskomm­uner. Aust-Agder fylkeskomm­une utformet et beslutning­sdokument som nå er politisk behandlet i kommunene.

At kommunene går sammen på denne måten er viktig både for forankring og framdrift i arbeidet. Interkommu­nalt plansamarb­eid i veibygging har ikke vaert vanlig. Det er spennende at kommunene blir med på dette sammen med Nye Veier. Vi har tro på at vi sammen får til optimale løsninger, kostnadsbe­sparelser og mer trafikksik­ker vei for pengene.

Min ambisjon er at det i årene framover skal vaere kontinuerl­ig anleggsdri­ft i hele E18-utbyggings­området. Vi har store forhåpning­er til det interkommu­nale plansamarb­eidet som igangsette­s nå, og dersom vi lykkes vil det om få år vaere anleggsarb­eid i gang også langs de resterende E18-strekninge­ne. Når samtlige veistrekni­nger står ferdige har vi sammenheng­ende motorvei fra Oslo til Kristiansa­nd, og vi har nådd målene om raskere bygging av vei, økt trafikksik­kerhet og kortere reisetid for trafikante­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway