Varden

Verdens ende er naer

«Verdens ende er naer, men kan dere drøye det halvannen time til?»

- NOTODDEN

Dramatisk undertitte­l altså på årets utgave av «De er imitert», signert Ruben Kvålseth og Tor Olav Aase Kaasa. 2017-utgaven av revyen er duoens niende lokalrevy på Notodden.

Seks forestilli­nger

– Den voldsomme tittelen til tross, vi lover mye moro, sier Kaasa og Kvålseth.

Premieren er onsdag 18. oktober i Storsalen på Skoland midt i sentrum av Notodden. Det fortsetter med ytterliger­e to forestilli­nger, nemlig fredag og lørdag samme uka. Uka etter blir det tre nye forestilli­nger, naermere bestemt onsdag, torsdag og fredag.

Ingen grenser

De to herrene skriver alle tekstene selv og er de eneste på scenen.

– Det er bare lyden vi ikke klarer alene. Der har vi profesjone­ll hjelp, sier Kvålseth.

«De er imitert» legger hovedvekt på parodier.

– Det er fra det veldig lokale til det nasjonale og internasjo­nale. Det er jo nesten ingen grenser for stofftilfa­ng, sier Tor Olav Aase Kaasa.

Varaordfør­er

– Det eneste politikern­e på Notodden klarer å bli enige om, er å skaffe stoff til revynumre. De sliter jo blant annet å velge varaordfør­er etter Åslaug SemJacobse­n som kom inn på Stortinget. Og for at vi skal vaere så oppdaterte som mulig på premiereda­gen følger vi denne saken tett, lover de to.

Planleggin­gen av revyen startet tidlig i sommer. Fra august har duoen øvd jevnlig og den siste uka før det braker løs, øves det daglig. Kaasa og Kvålseth lover mange artige, lokale imitasjone­r. På nasjonalt plan har det vaert vanskelig å komme utenom Eirik Jensen.

– Dessuten har det jo nylig vaert et stortingsv­alg, minner Ruben Kvålseth, som også kan røpe at de har funnet fram «bygdedyret».

Funnet sin stil

– På det internasjo­nale plan er USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder, Kim Jong-un selvskrevn­e revyobjekt­er, sier Kaasa.

De to imitatoren­e har funnet sin stil. Og stilen føler de at folk liker. Oppslutnin­gen har økt fra år til år, men likevel er gutta spente på hvordan de blir tatt imot. Skoland føles som en ideell arena.

– Lokalet rommer 150 personer og er akkurat så intimt som vi ønsker. Vi velger som vanlig å kjøre veldig stramt uten kjedsommel­ig pauser, sier de.

 ?? BEGGE FOTO: KJELL AULIE ?? RINGER: Tor Olav Aase Kaasa (t.v.) og Ruben Kvålseth er klare for nye sprell i «De er imitert». Revyen har denne gangen undertitte­l «Verdens ende er naer – men kan dere drøye det halvannen time til?».
BEGGE FOTO: KJELL AULIE RINGER: Tor Olav Aase Kaasa (t.v.) og Ruben Kvålseth er klare for nye sprell i «De er imitert». Revyen har denne gangen undertitte­l «Verdens ende er naer – men kan dere drøye det halvannen time til?».
 ??  ?? SAMARBEIDE­R: Tor Olav Aase Kaasa (t.v.) og Ruben Kvålseth har samarbeide­t i mange år.
SAMARBEIDE­R: Tor Olav Aase Kaasa (t.v.) og Ruben Kvålseth har samarbeide­t i mange år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway