Varden

Ikke glem sesongen

-

Etter helgens kamp mot Strømsgods­et var Odd-spiller Elba Rashani befriende klar i talen. Han mener, for egen del, at sesongen har vaert «mislykket» og «av den typen jeg ikke samler på» og det derfor er «en sesong å glemme». Han stusser også på at tapet i Drammen blir betegnet som en av Odds beste bortekampe­r i år: – Jeg har ikke vaert med hele tiden, så jeg skal ikke påstå verken det ene eller det andre. Men jeg synes vi må vaere mer offensive enn som så. Vi må forvente mer av oss selv, uansett om det er hjemme eller borte, sa Rashani.

Dette er, til dels, i kontrast til trener Dag-Eilev Fagermo, som påpekte at «det beste laget vant ikke denne kampen». Han er selvsagt fullstendi­g klar over at det må skåres mål for å vinne fotballkam­per, og går ikke av veien for å vaere kritisk til eget lags prestasjon­er, men det hele klinger underlig når man går av gresset med null poeng. Igjen.

Rashani har nok helt rett i at det forventes mer av Odd anno 2017. Poengfangs­ten står ikke i stil med hva de fleste skulle ønsket. Det finurlige er imidlertid at antall poeng er kanskje er mer enn hva man kunne forventet når man skårer under ett mål i snitt per kamp og ikke har vunnet borte siden 16. mai. Åtte mål på tretten bortekampe­r, toppscorer­ne er to midtbanesp­illere med tre mål hver og «smultring» i målprotoko­llen i ti av 25 kamper er det som på fotballspr­åket går i kategorien «krise». God underholdn­ing er det i alle fall ikke. Nettopp derfor håper vi Odd ikke glemmer denne sesongen, men forsøker å finne årsaken(e) til hvorfor det ble slik. Samtidig er det absolutt verdt å huske på at det er fem kamper og 15 poeng igjen å spille for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway