Varden

Pinnekjøtt, ulver og fårikål

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Det er visstnok ikke så rart at såpass mange er irritert på ulven, men det kan også ha litt med misunnelse å gjøre. Han spiser jo pinnekjøtt­et rett foran nesa vår. Det kan vi i hvert fall si hvis nesa er lang. Mange lusker nok rundt i glasshus når de kritiserer ulvens matvaner. Selv sitter vi og mesker oss med fårikål, mens andre sauefråtse­re må bøte med livet og blir ganske ofte nevnt i hissige reportasje­r fra Hedmarken. Og så dukker det en kar med høyt hårfeste og fårete glis som sier han kommer fra Senterpart­iet og at nå må vi få skutt ulven. Det er nok ikke rart at Senterpart­iet får mange stemmer når denne Slagsvold Vedum tør å ta opp kampen mot Gråbein. Han var jo lenge nesten helt aleine i det partiet, så dette er modig gjort av en ensom ulvepoliti­ker.

Før burde du helst vaere bonde for å stemme Senterpart­iet, men nå holder det at du er mot rovdyr og misliker kaffe latte. Og det til tross for at vi har hørt at latte betyr melk, et bondeprodu­kt godt som noe. Senterpart­iet har kommet langt med å rakke ned på alle som holder til innafor ring 3 og drikker kaffe man ikke kan vaere bekjent av på landsbygda. Vi som er født og oppvokst på landet husker imidlertid at det var svaert vanlig å drikke kaffe med melk i. Sånn måtte det bli når man bare kunne ta en tur innom fjøset for å hente seg en skvett. «Ta med litt fløte også», kunne vi si for moro når far i huset skulle hente kortreiste skvetter.

I disse dager er det klart for restemidda­g. Vi spiser fårekjøtte­t som ulven ikke tok, blandet med kål som kaninen ikke fikk glefset i seg. Hvem som er kålhoder i ulvedebatt­en er en annen skål som nok bør vente til neste valg, om et par fårikålses­ongers tid. Vinner Sp valget igjen, risikerer vi at neste nasjonalre­tt blir ulvikål.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway