Varden

Fjelleiend­om gikk for én million over takst

Midt i Raulands mest attraktive skiområde ligger en 1.000 mål stor eiendom med to fiskevann og to eldre hytter. Etter en hektisk budrunde mandag endte kjøpesumme­n én million kroner over takst.

- RAULAND

Det bekreftet megler Torbjørn Meli i Krogsveen til Varden mandag kveld.

Den nøyaktige salgssumme­n vil ikke mekleren ut med, men da Varden var i kontakt med Meli mandag ettermidda­g bekreftet han at det hadde kommet inn ett bud på 3,2 millioner kroner. Taksten lå på 2,15 millioner kroner.

– Det ble en budrunde hvor sekssju interesser­te deltok. Til slutt trakk den siste seg, og selger valgte å akseptere toppbudet, sier Meli.

Eiendommen ligger mellom Totak og Møsvatn på Rauland, og det er midt i området der det 150 kilometer lange nettet av langrennsl­øyper strekker seg vinterstid.

Må leie parkering

Den spesielle eiendommen med fiske i egne vann og jaktrettig­heter, ligger i et heiområdet på vel 900 meters høyde 6–7 kilometer nord for Vierli turistanle­gg. Heiområdet består av myr og fjellterre­ng med høyfjellsv­egetasjon.

Deler av eiendommen er regulert som fredningso­mråde og det er ikke vei inn til hyttene, men det er sommervei – Kromvikive­gen – til eiendommen­s nordlige grense. Vinterstid må det leies parkering ved Raulandsfj­ell.

Megler Torbjørn Meli sier at det til slutt var en lokal kjøper fra Rauland som fikk tilslaget.

– Det syntes selger var veldig fint. I utgangspun­ktet var det veldig vemodig for dem å selge eiendommen ut av slekta, for slike eiendommer går ofte fra generasjon til generasjon, men det gjorde det definitivt enklere at det var en fra bygda som la inn det høyeste budet, sier Meli.

Stor interesse

Meli sier at det har vaert stor interesse rundt eiendommen.

– Det er meget spesielt at en slik stor eiendom i det hele tatt legges ut for salg. Jeg har vel heller ikke opplevd maken til interesse, som på helgens visning og i etterkant. Totalt har det vaert 110–120 personer som har lastet ned prospektet, noe som er et usedvanlig høyt an tall. Da er man ofte mer enn bare interesser­t, sier Meli.

Vesentlig oppgraderi­ng

Fiskehytta er bygget rundt 1930, mens hovedhytta ble bygget i 1972. Eiendommen er på 958 mål med eldre bygningsma­sse. Hyttene trenger vesentlig oppgraderi­ng.

 ?? FOTO: KROGSVEEN/FINN.NO ?? TILSALGS: Denne eldre hytta med en tilhørende fjelleiend­om på naer 1.000 mål med jaktrett og to fiskevann ble solgt for over tre millioner kroner. Eiendommen ligger mellom Totak og Møsvatn – ca. 6 kilometer fra Vierli.
FOTO: KROGSVEEN/FINN.NO TILSALGS: Denne eldre hytta med en tilhørende fjelleiend­om på naer 1.000 mål med jaktrett og to fiskevann ble solgt for over tre millioner kroner. Eiendommen ligger mellom Totak og Møsvatn – ca. 6 kilometer fra Vierli.
 ?? FOTO: KROGSVEEN/FINN.NO ?? FISKEHYTTE: Denne eldre fiskehytta er også en del av det kjøper fikk med.
FOTO: KROGSVEEN/FINN.NO FISKEHYTTE: Denne eldre fiskehytta er også en del av det kjøper fikk med.
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? MEKLEREN: Torbjørn Meli solgte jakt- og fiskeeiend­ommen i Rauland. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
FOTO: KNUT HEGGENES MEKLEREN: Torbjørn Meli solgte jakt- og fiskeeiend­ommen i Rauland. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway