Varden

Er én kamp unna gullet

LSK Kvinner har allerede sikret seriegull. Keeper Lene Lauve mangler én kamp på å bli seriemeste­r.

- LILLESTRØM

Lene Lauve fra Kviteseid kunne juble sammen med LSK Kvinner da de sikret seg seriegulle­t i helgen, men fortsatt er det spenning om Kviteseid-jenta kan kalle seg det.

– Jeg mangler én kamp eller et innhopp for å kalle meg seriemeste­r, sier Lauve, som håper Hege Riise finner en startplass eller et innhopp for 29-åringen.

To kamper gjenstår; Stabaek og VIF.

Alene om det

Hun er den eneste spilleren som ikke har tre kamper i toppserien, og det har hun tenkt å ta opp med treneren.

– Klart det. Jeg har lyst til å bli seriemeste­r med LSK Kvinner, sier Lauve som kom til klubben på Romerike fra Uraedd før denne sesongen.

– Det har vaert en fantastisk reise, sier hun som har sluppet til i begge kampene mot Medkila, samt en cupkamp mot Fortuna Ålesund.

– Jeg håper på at jeg får stå mot Stabaek, og det kan bli et tøft oppgjør. Stabaek har muligheten til å ta sølvet, sier hun.

Etter at gullet ble sikret søndag, ble det liten tid til festlighet­er.

– Det ble en liten tur ut for å spise pizza og ta en øl. Etter Stabaek-kampen lørdag vil vi ta en real fest. Da får vi gullmedalj­ene, og jeg håper jeg også får gullet, sier hun videre.

I dag trekkes åttendedel­sfinalene i Champions League, og Lene venter spent på motstander­en.

– Vi håper på Brescia fra Italia eller to lag fra Tsjekkia, Slavia og Sparta Praha, sier hun. Den historiske 8-delsmotsta­nderen trekkes halv to.

– Enklest mulig motstand er selvfølgel­ig best i den fasen vi er i nå, sa reservekee­peren før trekningen. Etter var tonen en annen.

– Knalltøft møte mot Manchester City, meldte hun på sms etter trekningen.

Fjerde på rad

LSK Kvinner mistet en rekke stjerner, men Hege Riises lag har til gagns motbevist skeptikern­e.

Med sitt fjerde seriegull på rad tangerte LSK Kvinner rekordrekk­en til Trondheims-Ørn (1994-1997). De gulsvarte vant sitt første ligamester­skap i 2012. Med unntak av Stabaeks triumf året etter har Lillestrøm-laget vaert uslåelig i toppen.

 ??  ?? SOLID UTVIKLING: Lene Lauve voktet Uraedds mål i 2016. I 2017 kan hun bli Uraedds møte med Isabell Herlovsen og LSK da lagene møttes i NM i fjor.
SOLID UTVIKLING: Lene Lauve voktet Uraedds mål i 2016. I 2017 kan hun bli Uraedds møte med Isabell Herlovsen og LSK da lagene møttes i NM i fjor.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? TAR EN PRAT: Lene Lauve (t.v.) kommer til å prate med trener Hege Riise om en siste kamp før sesongen er over.
FOTO: SKJERMDUMP TAR EN PRAT: Lene Lauve (t.v.) kommer til å prate med trener Hege Riise om en siste kamp før sesongen er over.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway