Varden

Pernilles idé har tatt helt av

Pernille Eidbo-Hansen (13) måtte sette både mormor, bestemor og mamma i arbeid for å håndtere alle bestilling­ene av produktene hun selger.

- Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Pernille Eidbo-Hansen (13) la ut bilder av strikkepro­duktene sine på Facebook. Nå renner det inn med bestilling­er, og både bestemødre og mamma er i full sving med å hjelpe tenåringen med å produsere nok. – Det er morsomt å laere hvordan en bedrift fungerer, men først og fremst liker jeg å lage nye ting.

Hun er fast bestemt på at hun skal på språkreise til California i 2019.

Med totalt fem barn i huset har mamma Charlotte Oshaug og stefar Thomas Berg Olsen bestemt at Pernille må finansiere turen til over 60.000 kroner selv, om det skal la seg gjøre. En utfordring den kreative jenta mildt sagt har tatt på alvor.

Startet med julemarked

I fjor begynte hun så smått å spare, og tok småjobber for venner og kjente. Hun satt barnevakt, og vasket vinduer for naboer. Så kom hun på en enda mer innbringen­de idé.

– Jeg begynte først å strikke sitteunder­lag, som jeg solgte på julemarked­et i Langesund i fjor. Det gikk så bra at jeg bestemte meg for å starte en Facebooksi­de der jeg kan vise fram det jeg skal selge på årets marked, forteller den unge strikkegrü­nderen.

Det er ikke så rent få produkter hun kan tilby. Strikkede pannebånd med refleks, håndklaer, sitteunder­lag, risposer man kan varme hendene på, nakkepute som kan varmes opp om musklene er stive og en rekke andre oppfinnels­er som gjør livet enklere eller mer behagelig for folk flest.

Interessen lot ikke vente på seg i sosiale medier, og kundene som hadde oppdaget siden «Pernilles hjemmelagd­e» hadde slett ikke tid til å vente så lenge som til julemarked­et i Langesund i desember. De ville ha produktene så fort som mulig. Helst med en gang.

Kjører på

– Det er først og fremst kjempemoro, men vi skjønte fort at vi måtte trå til for å hjelpe Pernille med å komme i havn, ler mamma Charlotte Oshaug.

Mormor Anna Kristin Oshaug og Pernilles farmor Torhild Eidbo-Hansen kastet seg mer enn gjerne rundt for å hjelpe. Det eneste kriteriet de voksne har satt, er at Pernille må vaere like aktiv som de voksne.

– Jeg har drevet egen bedrift tidligere, så jeg vet litt om hva som kreves. Dette kan selvfølgel­ig ikke kalles for en bedrift enda, men Pernille har laert utrolig mye på kort tid om hva som skal til, sier moren.

Blir litt penger av det

13-åringen må selv kjøpe inn garn og andre nødvendigh­eter, men fikk litt økonomisk oppstartsh­jelp. Det har vaert litt rart å se at kontoen har måttet slanke seg for at den på sikt skal bli fetere.

– Jeg laerer jo litt om at jeg må våge å investere om jeg skal tjene mer. Det er gøy, men først og fremst liker jeg å lage tingene som skal selges, understrek­er Pernille.

– Hvor mye har du tjent så langt da?

– Det begynner å bli noen tusen altså. Vi tør nesten ikke å regne på det før jul, men jeg tror nok det blir språkreise på meg.

 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ??
FOTO: NILS SKUMSVOLL
 ??  ?? FLERE GENERASJON­ER MED PÅ LAGET: Mamma Charlotte Oshaug stiler opp. Det gjør bestemor og mormor også,
FLERE GENERASJON­ER MED PÅ LAGET: Mamma Charlotte Oshaug stiler opp. Det gjør bestemor og mormor også,
 ??  ?? LYS I MØRKET: Pannebånde­t er strikket av garn med refleks. Bestilling­ene renner inn, forteller Pernille Eidbo-Hansen.
LYS I MØRKET: Pannebånde­t er strikket av garn med refleks. Bestilling­ene renner inn, forteller Pernille Eidbo-Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway