Varden

Odd ydmyket mot Stabaek

Etter sesongens svakeste kamp og tangering av tidenes største eliteserie­tap på hjemmebane, varsler Odd-trener ung prioriteri­ng framover.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Det var bekmørkt for Odd med 0-5 for Stabaek, og Odd-treneren var skuffet etter tapet.

– Flaut, selvfølgel­ig, men vi møtte et lag som var mye bedre enn oss i dag, sier Fagermo etter kampen.

Uten struktur

– Stabaek var langt bedre enn jeg hadde trodd, og midtbanen vår hang ikke sammen. Den var uten struktur, konkludert­e han etter de fire første baklengsmå­lene i første omgang.

Likevel trakk han fram debutanten Markus Kaasa og innbytter John Kitolano som positive, tross stortap.

– Kommer du til å prioritere disse spillerene i laguttaket framover?

– Ja, selv om det er viktig å få best mulig tabellposi­sjon til slutt, men så er det noe med å la de unge spillerne få sjansen også. Slik situasjone­n er nå, hvor vi spiller om en sjuende til niendeplas­s vil jeg prioritere disse spillerne, sier treneren.

Han trekker fram mangel på kontinuite­t på midtbanen etter mange skader, som hovedprobl­emet.

– Det er ikke optimalt at spillere må spille i nye roller, legger han til.

Fem minutter

På fem magiske minutt var kampen avgjort og publikum hadde fått sett flere klassemål.

Først sov Odd på den korte corneren fra Jeppe Moe og helt alene kunne Tortol Lumanza bredside ballen i mål fra sju meter. To minutt etter var det Lumanzas tur til å legge til rette. Belgieren slo langt i bakrommet mot Franck Boli som tok med seg ballen, kom seg forbi Fredrik Semb Berge og curlet ballen elegant opp i vinkelen.

Lekestuen var ikke ferdig med det. Boli hadde selvtillit og prøvde seg på langskudd fra 25 meter. Tre Odd-spillere sto og så på at han la ballen til rette og banket ballen ned i hjørne bak reservekee­per Anders Klemensson til 3-0.

Lumanza var igjen sentral da han trillet til Tonny Brochmann som ladet kanonen. Dansken banket inn 4-0 via tverrligge­ren og seieren var sikret i god tid før pause.

Rett før slutt gjorde Ola Brynhildse­n ydmykelsen totalt med 5-0-scoringen.

Odd tangerte sitt verste elitetap på Skagerak Arena, som mot Rosenborg (2005) og Bodø/ Glimt (2001).

 ??  ?? SKUFFET: Odds trener Dag Eilev Fagermo var flau og skuffet etter en historisk svak hjemmekamp. Likevel mener han at i de to siste kampene vil pruioriter­e spilletid for unguttene John Kitolano (innfelt) og debutanten Markus Kaasa (sak nederst til venstre).
SKUFFET: Odds trener Dag Eilev Fagermo var flau og skuffet etter en historisk svak hjemmekamp. Likevel mener han at i de to siste kampene vil pruioriter­e spilletid for unguttene John Kitolano (innfelt) og debutanten Markus Kaasa (sak nederst til venstre).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway