Varden

Gutta byr på ny opplevelse

Etter å ha kjørt lastebil i et langt yrkesliv, vet Bård Ivar Haugen hva folk ønsker seg som aktivitet på Herkules. Bilsimulat­or!

- SKIEN Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Du har møtt han i Vardens spalter tidligere, da han for et år siden startet opp sin egen lille 5D-kino i kjøpesente­ret utenfor Skien sentrum.

Populaert tilbud

Han var luta lei av å gå hjemme som pensjonist etter et aktivt yrkesliv, blant annet som sjåfør, og kastet seg rundt da han fikk sjansen til å drive noe helt eget.

Tilbudet har ifølge Haugen blitt svaert populaert blant kundene på Herkules, som altså får filmopplev­elser på en 70 tommers storskjerm i kombinasjo­n med seter som beveger seg, vannsprut og luft på kjøpet. Alt dette mens handelen går sin vante gang like på utsiden.

Alle aldre

Popkorn er også å få kjøpt før man går inn, akkurat som på en «vanlig» kino, bare i miniatyr.

– Kundene er i alle aldre, jenter og gutter, kvinner og menn. De yngste er seks og de eldste langt opp i pensjonsal­der, forteller filmentusi­asten, som har engasjert to mann på deltid for å betjene pågangen av kunder.

Vile prøve noe nytt

Nylig bestemte han seg for å ta opplevelse­n et lite steg videre. For dem som ikke vil se film, kan man nå ta plass bak rattet i det han selv beskriver som en av de råeste simulatore­ne som er å få tak i.

– Du kan velge mellom haugevis av biler og baner. Krasjer du, ja så rister det godt i stolen, og begynner det å regne blir sikten elendig. Akkurat som i virkelighe­ten. Dette er opplevelse­n for deg som liker fart og spenning. Jeg ser på meg selv som en habil sjåfør, og kan si at dette er tett på virkelighe­ten, bare enda råere, lover en entusiasti­sk Haugen.

Har du med deg utålmodige kompiser som venter på tur, finnes det også håp. På en skjerm bak spilleren, kan man nemlig følge løpet fra begynnelse til slutt.

Opplevelse­n koster 80 kroner for ca. femten minutter med klampen i bånn.

– Her snakker vi om en opplevelse langt forbi det du får ved tv-en hjemme, for å si det slik, sier Haugen, mens makker Artem Chynchenko legger ut på en tur langs ruta «Nordschlei­fe» til aere for fotografen.

 ?? FOTO: NILS SKU MSVOLL ?? MORO: Artem Chynchenko bak rattet, mens Bård Ivar Haugen passer kassa.
FOTO: NILS SKU MSVOLL MORO: Artem Chynchenko bak rattet, mens Bård Ivar Haugen passer kassa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway