Varden

Cristina dro til Norge for å få et nytt liv

– Jeg får tårer i øynene av dette. Det er en stor dag for meg og familien min, sier Cristina Ates.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

I år har Telemark fått 527 nye, norske statsborge­re. Søndag ble de feiret med en høytidelig seremoni i Ibsenhuset i Skien. 228 av årets ferske statsborge­re takket ja til å vaere med på statsborge­rseremonie­n, og en av dem var Cristina Ates.

Den 39 år gamle kvinnen kommer opprinneli­g fra Romania, men flyttet til Norge og Telemark for ni år siden.

Startet på nytt

– Jeg kom hit for å begynne et nytt liv. Jeg hadde mistet mannen min hjemme i Romania og hadde en sønn. Søsteren min og mannen hennes bodde her i Norge fra før av, og vi dro for å bo i naerheten av dem, forteller Ates.

Reisen til Norge og Telemark ble nettopp det Ates var ute etter: Starten på et nytt liv. Hun begynte å jobbe på Nille på Brotorvet og trivdes godt i sitt nye land.

Stor dag

I dag jobber hun på Bilfinger og bor på Herøya i Porsgrunn med ektemannen Devrim og deres sønn Oskar (3).

– Mannen min og jeg møttes på Fiskefesti­valen i Langesund, smiler Cristina.

Ektemannen Devrim kommer opprinneli­g fra Tyrkia, og ble norsk statsborge­r for to år siden. Da var han med på statsborge­rseremonie­n i Ibsenhuset.

Søndag var turen kommet til Cristina.

– Dette er en stor dag for oss, sier ekteparet.

Gjensidig respekt

Ordfører i Nome, Bjørg Tveito Lundefaret, var årets gjestetale­r under statsborge­rseremonie­n i Ibsenhuset. Hun trakk blant annet fram viktighete­n av å respektere hverandres bakgrunn til tross for forskjelle­r.

– Det er viktig å finne gode måter å leve sammen på og å ha gjensidig respekt for hverandres bakgrunn og livssyn, sier ordføreren.

Hun håper alle de nye statsborge­rne opplever å bli tatt godt imot i sitt lokalsamfu­nn.

– Jeg håper også at dere deltar i frivillige aktivitete­r i naermiljøe­t, som vi er gode på her i Norge. Det er en fin måte å bli kjent med hverandre på, sier Tveito Lundefaret.

 ??  ?? FEIRET MED FAMILIEN: Cristina Ates er en av årets nye statsborge­re. Her er hun sammen med ektemannen Devrim Ates og deres sønn Oskar (3).
FEIRET MED FAMILIEN: Cristina Ates er en av årets nye statsborge­re. Her er hun sammen med ektemannen Devrim Ates og deres sønn Oskar (3).
 ??  ?? FESTDAG: 228 av Telemarks nye statsborge­re i 2017 møtte opp for å vaere med på statsborge­rseremonie­n i Ibsenhuset.
FESTDAG: 228 av Telemarks nye statsborge­re i 2017 møtte opp for å vaere med på statsborge­rseremonie­n i Ibsenhuset.
 ??  ?? SANG: Vegard Arnesen Bakke og Eriko Saito framførte blant annet «Solveigs sang» fra Peer Gynt.
SANG: Vegard Arnesen Bakke og Eriko Saito framførte blant annet «Solveigs sang» fra Peer Gynt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway