Varden

Katten Skatt (13) kom hjem

Katten Skatt forsvant på Jomfruland i sommer. Lørdag ble hun endelig gjenforent med familien, fem måneder etter at hun forsvant.

- Lise Valbø Rønningen lise.valbo.ronningen@varden.no

– Det er helt fantastisk. Vi kom nesten akkurat inn døra med Skatt, og nå ligger hun i sofaen og koser seg foran peisen, forteller Mette Semb Marklund.

Borte i fem måneder

I juli var Semb Marklund og resten av familien på sommerferi­e på Jomfruland. Katten Skatt var også med. Familien bor i Porsgrunn.

– Vi ville ikke vaere borte fra henne i 14 dager. Hun er litt sky og dette var første gangen hun var på Jomfruland, men vi tenkte at det ville ordne seg, forteller Semb Marklund.

En kveld kom familien litt sent tilbake til hytta, og da var katten borte.

– Vi lette overalt og var øya rundt. Vi hang opp plakater og mange hjalp oss å lete, sier hun.

Men Skatt var søkk borte. Familien var flere ganger tilbake på Jomfruland for å lete de neste månedene, til ingen nytte. opp håpet om å få se den 13 år gamle katten igjen, men lørdag kom det en overrasken­de telefon.

– Viggo på Hasselgård­en mente at han hadde sett en katt borte ved Øitangen som kunne vaere Skatt. Han klarte å fange henne, og ved hjelp av Ruth Ellegård fikk de sendt oss et bilde, forteller Semb Marklund.

Det ble jubel i stua i Porsgrunn da familien så at det faktisk var Skatt som var funnet.

– Jon Ellegård kjørte henne med båt til Valle. Vi fortet oss innom blomsterbu­tikken for å kjøpe blomster til alle som har hjulpet oss på Jomfruland og dro for å hente henne, sier Semb Marklund.

Katten var preget av å ha bodd ute i fem måneder, men glad for å se sine eiere.

Kremfløte og torsk

– Hun begynte å skrike da hun oppdaget oss. Skatt var god og lubben med hengebuk da hun forsvant, men nå ser hun ut som en liten kattunge, sier Semb Marklund.

Nå skal familien sørge for at Skatt legger på seg og finner seg til rette igjen hjemme.

– Hun har fått kremfløte og kokt torsk og koser seg foran peisen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HJEMME IGJEN: (S)Katten kom hjem etter fem månder på egen labb.
FOTO: PRIVAT HJEMME IGJEN: (S)Katten kom hjem etter fem månder på egen labb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway