Varden

I kokkens lune hi

Når kokken Anders Johan Pedersen skal velge råvarer til en ny meny ser han først på kalenderen.

- Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

– Jeg leverte nettopp en bestilling med tapas til Larvik. Da var lam og breiflabb selvsagte ingrediens­er på menyen. Man må jo bruke det som er best akkurat nå, året rundt, mener 35-åringen.

Catering med noe ekstra

Han har drevet firmaet «Spiller ingen kasserolle» siden 2014. I høst har Anders jobbet døgnet rundt med oppussing av nye lokaler, som tidligere huset Tollnes catering i Folkets Hus. Med bistand til snekring fra en godt over gjennomsni­ttet nevenyttig svigerfar, og venner som vet å svinge malerkoste­n, kom han nylig i havn. Et velutstyrt kjøkken og ikke minst et trivelig og lunt selskapslo­kale med plass til 18 sultne gjester så dagens lys midtveis i oktober.

Oppdragene har ikke latt vente på seg.

– Man får jo et navn etter hvert da. Kundene mine har vist seg å vaere trofaste, og flere kommer til. Nå håper jeg at selskapslo­kalene kan lokke enda flere til bords, sier kokken, som også kommer hjem til deg for å lage mat om du er ute etter en opplevelse litt utenom det vanlige.

– Det har vist seg å vaere populaert å få kokken på hjemmebesø­k. Da «prepper» jeg mye av maten på forhånd, sender ut en vinanbefal­ing så vertskapet kan handle inn passende drikke, også er selskapet i gang. Fire retter servert hjemme ved middagsbor­det. Du må gjerne legge til at jeg forlater kjøkkenet ferdig ryddet. Det er det mange som setter pris på.

Matkurs

I tillegg til å levere kreativ catering arrangerer han også jevnlig matlagings­kurs. I det siste har det for eksempel vaert fokus på saus. I ukene som kommer er det julebord som opptar mesteparte­n av tiden til kokkegründ­eren.

– Hva kjennetegn­er maten du serverer utenom at du hiver deg over sesongens høydepunkt­er?

– Jeg prøver å vaere flink til å samarbeide med lokale leverandør­er. Pølsemaker Tomi kverner kjøtt for meg, Ikke bare brød leverer egnet bakst, kaffen får jeg fra «Ild og bønner», og trenger jeg and kommer det fra Holte gård i Drangedal. Også legger jeg mye i dette her. Mat betyr mye for meg. Man skal vite hvor råvarene kommer fra.

 ?? BEGGE FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? FØLGER SESONGEN: Anders Johan Pedersen har jobbet døgnet rundt for å få ferdig splitter nytt kjøkken og selskapslo­kale i Folkets Hus i Porsgrunn. Nå kan han servere 18 gjester, i tillegg til kursvirkso­mhet, hjemmebesø­k og kreativ catering.
BEGGE FOTO: NILS SKUMSVOLL FØLGER SESONGEN: Anders Johan Pedersen har jobbet døgnet rundt for å få ferdig splitter nytt kjøkken og selskapslo­kale i Folkets Hus i Porsgrunn. Nå kan han servere 18 gjester, i tillegg til kursvirkso­mhet, hjemmebesø­k og kreativ catering.
 ??  ?? LEKKERT: Anders Johan Pedersen har lagt seg i selen for å skape et trivelig lokale.
LEKKERT: Anders Johan Pedersen har lagt seg i selen for å skape et trivelig lokale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway