Varden

Hvorfor er ny asfalt til fylkesvei 364 glemt?

- Øistein Sønstegård

Hvorfor er ikke fylkesvei (FV) 364 med på lista i asfaltprog­ram for fylkesveie­r i Telemark for 2018? Hva med engasjemen­tet og signalene fra Tinn kommune?

Vi kan slå fast at det har vaert et stort lokalt engasjemen­t i denne saken. Med grundig og solid dekning i RA I telemarksa­viser, Varden og TA. Og med innslag både i NRK Telemark og i Telemarkss­endingen.

Vi har også fått positive signaler i forhold til å satse målretta på FV 364 fra ledende politikere i fylkeskomm­unen. Gjelder både fra leder i hovedutval­g for samferdsel (Knut Duesund), og fra nestleder (Birger Hovden). Begge har uttrykt vilje til å gjøre en innsats for å få FV 364 tilstrekke­lig opp på prioritets­lista. Det er prisverdig! Men så må vi dessverre konstatere, at så langt i prosessen har politikern­e i Tinn kommune vaert fravaerend­e. Det er det god grunn til å stille spørsmål ved?

Har ikke kommunen noen overordna klar oppfatning i saken, eller er dette en sak som det så vanskelig å ta stilling til at dette overlater vi til fylkespoli­tikerne?

Uansett ståsted og utgangspun­kt, er det en krevende men fordømt oppgave for politikern­e å ta stilling til. Det handler om å prioritere, for det er jo dette saken egentlig handler om.

Som omtalt i RA tirsdag 31. oktober, er FV 364 ikke med på asfaltlist­a, uavhengig av fylkets investerin­gsramme for 2018. (fra 64,7 – 86,45 mill. kr ) Veier som er foreslått tatt med på lista og som har betydning for Tinn kommune er: ▶ FV 37. Klassifise­rt som «svaert viktig vei.» Sam Eydesgate. (3. mill. kr ) ▶ FV 755 Imingfjell. Avhengig av ramme (fra 1,5 – 3,8 mill. kr) Klassifise­rt som «Viktig vei». ▶ FV 364 Ormemyr – Austbygde. Ikke inne i budsjettfo­rslaget.

« også klassifise­rt som «Viktig vei».

Etter min oppfatning er det flere grunn til å stille spørsmål ved denne prioriteri­ngen. Både FV 755 og FV 364 er klassifise­rt som «viktige veier» men veien over Imingfjell har en helt annen funksjon enn FV 364.

FV 364 inngår i stamveinet­tet i Tinn kommune. Stikkord her er: Dagpendlin­g til Kongsberg og Notodden og Rjukan, skolekjøri­ng, tømmertran­sport, ambulansek­jøring og beredsskap­svei når Tinnsjøvei­en er stengt.

Imingfjell­veien er også en viktig vei, men av en helt annen karakter med helt andre funksjoner. Så langt har også denne veien vaert stengt deler av året – vinterstid. Veien er i hovedsak oppgradert med asfalt så langt det er fast bosetting. Så er det å håpe på, at fylkeskomm­unen finner rom for å få begge disse «viktige veiene» med på prioritets­liste for dekkleggin­gsprogramm­et for 2018.

Hvis det er slik at samla pott som blir tildelt «viktig veier» or Tinn kommune for 2018, skal rangeres i forhold til hverandre, kan det bli et reelt valg om det i 2018 skal satses på FV 755 over Imingfjell, eller om det skal satses på FV 364 fra Ormemyr – Austbygde. Deler av denne veistrekni­ngen (ca. 10 km) ligger i Notodden kommune. (Den dårligste biten.) Etter en totalvurde­ring er det etter mitt syn mange og tunge argumenter for at FV 364 må komme seirende ut av en slik rangering. Til slutt et råd til dere som er politikern­e i Tinn kommune: Det er på tide å løfte denne saken opp på politisk nivå lokalt. Der har dere alle et ansvar for. Et stykke på vei kan dere på denne måten også hjelpe fylkespoli­tikerne til å ta et framtidsre­tta fornuftig valg i denne for oss viktige saken. Det er det ennå tid til å ta tak i. Men det haster. Utvalgsmøt­e er nå mandag den 6. november. kl. 13.00

 ?? FOTO: JAN-TORE EGGE, WIKIMEDIA COMMONS ?? HOVIN: Fylkesvei 364 (Fv364) går mellom Mael i Tinn og Ormemyr i Notodden. Veiens lengde er 62,5 km. Men den trenger asfalt. Har politikern­e kjørt på den i det siste?
FOTO: JAN-TORE EGGE, WIKIMEDIA COMMONS HOVIN: Fylkesvei 364 (Fv364) går mellom Mael i Tinn og Ormemyr i Notodden. Veiens lengde er 62,5 km. Men den trenger asfalt. Har politikern­e kjørt på den i det siste?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway