Varden

En glemt post i statsbudsj­ettet

- LO Telemarks fylkeskonf­eranse 27. oktober

LO Telemark mener at jernbanen til Telemark er en glemt post i statsbudsj­ettet for 2018.

Alle gode krefter jobber for økt jernbanesa­tsing i vårt fylke. Fylkeskomm­unen, kommunene og organisasj­onene er helt enig om å jobbe for at:

dobbeltspo­rparsellen på In

terCity-strekingen gjennom Søndre Vestfold må planlegges og ferdigstil­les helt frem til nåvaerende stasjon i Porsgrunn, ferdigstil­les innen 2024. Det må settes av midler til videre planleggin­g av Grenlandsb­anen slik at denne planlegges samtidig med ytre InterCity og ferdigstil­les i 2027.

Videre utvikling av eksisteren­de Sørlandsba­ne må prioritere­s. Den binder sammen Kongbergre­gionen, Midt- og Vest-Telemark og Grenland via Bratsbergb­anen, og er viktig for befolkning­a langs strekninga helt frem til Kristiansa­nd, med knutepunkt Tangen. Av hensyn til økning både i person- og godstransp­ort på bane er det derfor også viktig for Telemark at Kongsbergb­anen rustes opp til moderne standard.

Det er dessverre ikkje spor av satsning på noen av disse punktene i Høyre- og Frpregjeri­ngens forslag til statsbudsj­ett for 2018.

Dette vil ikke LO Telemark akseptere, stortingsr­epresentan­tene fra Telemark må jobbe for at Telemark settes på jernbaneka­rtet i dette statsbudsj­ettet.

 ??  ?? KRAFTMASTE­R: Dei er lite fine å sjå på, i tillegg til at dei skaper ulemper for dyreliv og legg band på store areal, skriv Felland.
KRAFTMASTE­R: Dei er lite fine å sjå på, i tillegg til at dei skaper ulemper for dyreliv og legg band på store areal, skriv Felland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway