Varden

Kinosukses­s – igjen

Kinoens dag lokket lørdag publikum til kinosalen for 30. gang. I Porsgrunn gikk folk naermest mann av huse for å se film.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

– Vi var her i fjor også, men det er egentlig litt tilfeldig at det ble kino i dag. Vi så tilfeldigv­is på Facebook at det var kinoens dag i dag, forteller Tony og Cathrine Kjaer.

Fornøyde kinosjefer

De har tatt med seg sønnene Mikah (5) og Mario (4) for å se filmen «Biler 3» i Skien.

– Vi gleder oss, forteller familien.

Dette er 30. år at kinoens dag arrangeres og kinosjef Espen Gundersen er fornøyd med årets besøk.

– I år hadde vi 1943 besøkende og er superfornø­yde. Det er cirka 300 faerre enn i fjor. Jeg tror det skyldes at det har vaert Barnas idrettsdag i Fritidspar­ken og kretsmeste­rskap i turn samme dag. Det er litt dumt at slike arrangemen­ter kolliderer, men vi er uansett fornøyde med besøkstall­et, sier Gundersen.

En som er enda mer fornøyd er kinosjefen i Porsgrunn, Tom Andersen, som kan konstatere at besøket gikk opp fra i fjor. Besøket økte med nesten 300 fra 2016.

Flest i Porsgrunn

– Vi hadde 2790 besøkende i år og er selvsagt strålende fornøyde med det. Jeg synes huske at det var snøstorm i fjor, og det kan jo ha ført til faerre besøkende i 2016. Vi har hatt et bra program i år og har satset mye på barnefilme­r, forteller kinosjef Andersen.

En av de mest populaere filmene i Porsgrunn var den nye filmen om Karsten og Petra, som heter «Karsten og Petra lager teater».

– Vi prioritert­e denne filmen med mange visninger, og det var populaert. Hele 650 besøkende så den nye filmen om Karsten og Petra, forteller Andersen.

Populaere barnefilme­r

I Skien var førpremier­en på barnefilme­n «Ekspedisjo­n Kner- ten» en av de mest populaere filmene.

– Filmen har ordinaer premiere 17. november, sier Gundersen.

Også på Gullbring hadde «Ekspedisjo­n Knerten» førpremier­e.

– Vi solgte 291 billetter til «Ekspedisjo­n Knerten». Totalt hadde vi 1520 besøkende i år. Det er en liten nedgang fra i fjor, som kan ha sammenheng med at vi hadde et lokalt band i finalen i MGPjr, forteller kinosjef ved Gullbring, Anita Kristensen.

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? KINOENS DAG: Cathrine og Tony Kjaer tok med seg sønnene Mario (4) og Mikah (5) for å se filmen «Biler 3» i Skien.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN KINOENS DAG: Cathrine og Tony Kjaer tok med seg sønnene Mario (4) og Mikah (5) for å se filmen «Biler 3» i Skien.
 ?? ARKIVFOTO ?? GULLBRING: – Vi hadde 1520 besøkende i år, sier Anita Kristensen, kinosjef ved Gullbring i Bø.
ARKIVFOTO GULLBRING: – Vi hadde 1520 besøkende i år, sier Anita Kristensen, kinosjef ved Gullbring i Bø.
 ?? ARKIVFOTO ?? FORNØYD:– Vi hadde 2790 besøkende, som er en økning på nesten 300 fra i fjor, sier Tom Andersen, kinosjef ved Filmsenter­et Charlie.
ARKIVFOTO FORNØYD:– Vi hadde 2790 besøkende, som er en økning på nesten 300 fra i fjor, sier Tom Andersen, kinosjef ved Filmsenter­et Charlie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway