Varden

Det siste Odd bør g jøre nå, er å «drite i» egne fans.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

På tampen av en sesong, der Odds ballklubb har hatt langt større problemer enn de fleste ønsker med å innfri forventnin­gene, blir fylkets fotballsto­lthet fullstendi­g herjet med og latterligg­jort av Stabaek. Dette skapte en anledning for frustrerte Odd-tilhengere til å ytre seg i mindre rosende ordelag om innsatsen.

Konfronter­t med dette svarte trener Dag-Eilev Fagermo slik: – Jeg hører ikke noe. Jeg følger ikke med der jeg kan høre noe. Ikke er jeg på sosiale medier og ikke leser ikke avisene, og jeg driter for så vidt i hva andre måtte mene. En trener må jo drite i hva alle andre mener. Hvis ikke er det umulig å vaere trener. Jeg vet hvordan Odd skal spille, Odd skal bygges og hvordan Odd skal vaere. Når vi ikke greier det, må vi bare jobbe oss inn igjen på det sporet. Så jeg lar meg ikke prege av det. Men jeg snakker jo med spillerne, trenerappa­ratet og klubben, sa Odd-treneren til Varden.

Vi har svaert stor respekt for hva Fagermo har fått til med Odd, som er blitt – i alle fall før denne sesongen – en toppklubb. Interessen har utvilsomt også økt, og mye kan tilskrives en frittalend­e trener med selvtillit. Signalene som nå kommer fra Fagermo er imidlertid direkte urovekkend­e. På søndag møtte tusenvis opp på tribunene og hakket tenner mens laget de elsker ble utklasset. Mange bruker all sin fritid og tømmer lommeboka for klubben. Disse – og mange andre – er Odds eksistensg­runnlag. Hva de mener er dermed ikke uvesentlig. Historien har vist at det sjeldent er en god strategi å vaere helt uinteresse­rt i hva andre – og saerlig de mest lojale og dedikerte kundene – mener. Dette betyr ikke at man må vaere enig i hva alle andre sier. Det siste Odd bør gjøre nå, er å «drite i» egne fans.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway