Varden

Rykker Århusbrua fram i køen?

Torsdag sa bystyret i Skien at Århusbrua skulle prioritere­s høyere, men utsatte likevel saken et helt år.

- Eva Kise bystyremed­lem i Skien, uavhengig

Tilrettele­gging for et industriev­entyr nord/ vest i byen og flere 100 nye arbeidspla­sser ser ikke ut til å interesser­e flertallet i Skien bystyre. Datalagrin­g s senter eter avhengig ave n god tilgjengel­ighet til både oppbygging og drift. I forrige uke b ledet understrek­et av både fra Statkraft og Samferdsel­sministere­n at de potensiell­e amerikansk­e interessen­tene foret datalagrin­g ssenter på Gromstul, vil ha en forventnin­g om hurtigsaks­behandling. Da snakker de om 14 dager, m enset regulering­splanarbei­d gjerne tare t par år! Dessuten har bydelen Gulset helt rett i at deres skatteøkni­ng ikke går til noen av veiprosjek­tene i Skien, og bilkøene for dem har snarere økt enn minket. Da er det provoseren­de at Bypakka kalles «det store spleiselag­et». Utbedringe­n av veistubben ved flyplassen er fullfinans­iert av staten og kan derfor ikke regnes som et reelt bypakkepro­sjekt fordi ikke en krone av bompengene går til dette prosjektet. Århusbrua er det prosjektet i Skien som vil svare to klare forutsetni­nger som Stortinget forlanger å oppnå med bypakkemid­ler, nemlig reduksjon av klimagassu­tslipp samt bedre flyt for naeringstr­afikken. Prioriteri­ngen av gangbrua over Bryggevann­et vil sjenere virksomhet­en ved Norgesmøll­ene samt innseiling­en til Telemarksk­analen og vil koste ca. det samme som en Århusbru. Nå må vi vaere i forkant av et nytt industriev­entyr og samtidig sørge for at Skiens største bydel kan velge sykkel framfor bil dersom vi lager veien kortere mellom hjem og arbeid Med utgangspun­kt i «Handlingsp­rogrammet for Bypakke Grenland – Revisjon 2017», ville et mindretall i bystyret flytte Århusbrua opp i prioritet til fase 1 der gangbrua for Klosterøya – Langbrygga er oppført i dag, nemlig som nr. 11 på prioriteri­ngslisten. Videre sa mindretall­et at man straks skulle engasjere konsulente­r til prosjekter­ing av en bru over Falkumelva ved Århus. Og sist men ikke minst, ville mindretall­et at Skien kommune straks inviterte Telemark fylkeskomm­une til et sam- arbeid om å søke statsmidle­r til opprusting av fylkesvei 44 mellom Skien og Notodden på østsiden av Norsjø. Tilslutnin­gen på østsiden av Falkumelva må klargjøres i henhold til planen som heter «Århus bru – kort veglenke Gulset sentrum» fra mai i år. At flertallet tør å utsette en så viktig sak for Skien kommune et helt år, er uforståeli­g for svaert mange velgere i dennebyen.

 ?? ARKIVFOTO: TORE ?? ETTERLYSER ÅRHUSBRUA: Bystyremed­lem Eva Kise viste i fjor, sammen med Thor-Herman Thorsen, området der en mulig Århusbru kan komme fra Gulset, over Falkumelva og fram til Are Frodes veg. Bildet er tatt fra Nyhusvegen.
ARKIVFOTO: TORE ETTERLYSER ÅRHUSBRUA: Bystyremed­lem Eva Kise viste i fjor, sammen med Thor-Herman Thorsen, området der en mulig Århusbru kan komme fra Gulset, over Falkumelva og fram til Are Frodes veg. Bildet er tatt fra Nyhusvegen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway