Varden

Ba om mindre bratte bakker

Hovedutval­get lyttet til Ragnar Grøsfjeld: De planlaget bakkene på det nye boligfelte­t på Åfoss skal ikke vaere så bratte.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Grøsfjeld sitter i utvalget som representa­nt for mennesker med nedsatt funksjonse­vne. Han syntes ikke noe om at veiene i det planlagte boligfelte­t Hentiåsen ikke svarte til krav om universell utforming – med en stigning på hele ti prosent noen steder. Han viste videre til at kommunen fulgte gamle standarder, Tek 10.

Må kjøres til skolen

– Jeg reagerer på at en nå vil lage veier i nye boligfelt der noen barn må kjøres til og fra skolen. Men våre innsigelse­r kommer skriftlig siden, sa Ragnar Grøsfjeld.

Etter dette innspillet ba partiene i posisjonen om gruppemøte og kom tilbake med støtte til Grøsfjelds krav.

Planforsla­get er fremmet av Asplan Viak as, på vegne grunneiern­e Inger Teie Broby og Hilde Teie og Skien kommune.

Når planforsla­get for Hentiåsen på 185 dekar nå går ut på høring, får utbygger og kommunen en «hjemmeleks­e»: Hovedutval­g for teknisk sektor forutsette­r at når det får planen tilbake til annengangs­behandling, er de nye Tek 17-kravene innarbeide­t i planen. Det vil si med et maksimalt stigningsf­orhold 1:15 (under sju prosent) i bakkene.

Kostbar skoleskyss

– Det har også å gjøre med framkommel­ighet på glatta. Det kan vi gjøre noe med nå som vi skal bygge et helt nytt boligfelt, sa utvalgsled­er Knut Einar Aas (Ap).

– Vi må legge til rette for å bo trygt og for trygge skoleveier. Dersom vi legger det til rette slik at det blir en vanskelig skolevei, kan det komme krav om skoleskyss. Hvis forholdene ikke ligger godt til rette, kan det også bli snakk om drosje på kommunale vedtak, sa Per Morten Norborg (KrF).

 ?? FOTO: ASPLAN VIAK ?? HENTIÅSEN: Her vil det komme 150 ny boliger ovenfor dagens bebyggelse på Åfoss. Hentibekke­n til høyre er utenfor planområde­t.
FOTO: ASPLAN VIAK HENTIÅSEN: Her vil det komme 150 ny boliger ovenfor dagens bebyggelse på Åfoss. Hentibekke­n til høyre er utenfor planområde­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway