Varden

-Må ikke bli faerre arbeidspla­sser

De ansatte har ikke noe imot at Skagerak og Agder Energi diskuterer en fusjon, men vil vite mye mer før de sier ja eller nei.

- PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Varden og Agderposte­n meldte i går at det er samtaler om en fusjon mellom kraftselsk­apene i Agder og Telemark. Konserntil­litsvalgt Gunnar Møane er klar i sin sak: Dersom det skal bli fusjon, må totalen bli bedre enn i dag. Det gjelder både for de ansatte og eierne.

– En fusjon der målet er å redusere antall ansatte, er vi ikke for, sier han.

Mange ansatte

Totalt er det 610 ansatte i Skagerak Energi. Det var langt flere den gangen selskapet så dagens lys som et resultat av at SKK, Vestfold Kraft og Statkraft gikk sammen. Den gangen var det 1100 lønnsmotta­kere. Reduksjone­n skyldes i stor grad spesielle forhold, blant annet i Vestfold der man først måtte slå sammen elleve lokale selskaper. Det betød at man gikk inn i nye Skagerak Energi med en arv etter en gammel selskapsku­ltur med doblefunks­joner. Synergieff­ekten ble først tatt i etterkant. Siden solgte vestfold kommunenes e gut. Også Skage rak Elektro har forlatt kraftselsk­apet, noe som bidrar til at antall arbeidspla­sser er blitt redusert.

I dag eies Skagerak av Porsgrunn, Bamble og Skien kommune, men med Statkraft som hovedaksjo­naer

Da styret behandlet spørsmålet om fusjon fikk konserntil­litsvalgt Møane protokollf­ørt at det er for dårlig grunnlag å ta en avgjørelse.

– Vi må vite mer enn det vi gjør nå, sier han. Møane mener målet med en eventuell fusjon må vaere å skape et større og mer toneangive­nde selskap som kan gi enda flere arbeidspla­sser.

–Hvordan er fusjonspla­nene med på å prege arbeidsmil­jøet?

– Det blir jo merket i organisasj­onen. Men vi er trygge på våre lokale eiere som er opptatt av å beholde kompetanse og arbeidspla­sser i Grenland, noe også eierskap s meldingen slår fast. Derfor er vi ikke redd for å delta videre i en prosess. Målsetting­en må vaere at vi med vår plassering i Porsgrunn skal vaere en motor i en regional utvikling, sier Møane. En konsulentr­apport viser at det er mulig å bedre resultatet etter skatt med 175 millioner kroner. Med en sammenslåi­ng skal det også vaere mulig å klare seg med 170 faerre årsverk enn de drøye 2000 som allerede i dag jobber i de to selskapene.

 ??  ?? FORUTSETNI­NG: – Det er en forutsetni­ng at totalen blir bedre, sier
FORUTSETNI­NG: – Det er en forutsetni­ng at totalen blir bedre, sier
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway