Varden

Endelig med i VM-troppen

- KRISTIANSA­ND

Hun er europamest­er og bronsevinn­er i OL, men VM har ikke Emilie Hegh-Arntzen opplevd. Før nå.

Tirsdag offentligg­jorde landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n den norske troppen som skal jakte gull i Tyskland i desember, og det var alt annet enn overrasken­de å se telemarkin­gens navn.

Vipers-spilleren er glad for bekreftels­en.

– Jeg er veldig godt fornøyd, og gleder meg utrolig mye til endelig å få spille et VM, melder Hegh Arntzen.

OL størst

Landslagss­pilleren legger ikke skjul på at et verdensmes­terskap blir spesielt, og naturlig nok overgår EM-erfaringen­e hun har fått. Men ikke større enn OL. – Jeg vil si at OL er størst, litt på grunn av at det bare er hvert fjerde år, og muligheten kommer mer sjeldent. Men alle mesterskap henger veldig høyt for meg.

Vraket Solberg

Silje Solberg er vraket fra den norske VM-troppen i håndball. Det blir Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde som får keeperjobb­en i Tyskland.

Landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n falt ned på de to mest rutinerte målvaktene. Grimsbø (32) var ute av spill i flere måneder etter en kneoperasj­on i mai. Hun kom i gang igjen for Györ i september.

37 år gamle Lunde er inne i en ny vår i hjembyen Kristiansa­nd for Vipers etter mange år som utenlandsp­roff.

Der spiller hun også fast mesterliga­håndball i likhet med Aalvik Grimsbø.

Løke med

En som får sjansen i VM er strekveter­anen Heidi Løke, som ble mor for andre gang for fem måneder siden.

– Vi har tatt med tre linjespill­ere. Heidi Løke er på full fart tilbake, men er ikke helt der ennå. Hun mangler litt, men vi har tror på at hun får til det fram til mesterskap­et starter. Med Kari (Brattset) og Vilde (Ingstad) sikrer vi oss litt, sa Hergeirsso­n.

 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? VM: Emilie Hegh Arntzen har høstet erfaring fra både EM og OL, men står nå foran sitt første VM.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX VM: Emilie Hegh Arntzen har høstet erfaring fra både EM og OL, men står nå foran sitt første VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway