Varden

Godt sagt, Wold!

-

Det har ikke manglet på meninger og karakteris­tikker om skjenkekon­trollører og prikkregim­e i Porsgrunn. Det har handlet om prikker for alkoholfri vin som har gått ut på dato, frykt blant ansatte i bransjen, manglende investerin­gslyst, om kommune og kontrollør­er som har «mistet helt kontrollen», en naering som «ikke blir tatt seriøst» og at «det er som å drive i en kommunists­tat». De siste karakteris­tikkene tilhører frittalend­e Robert Lind på Café Osebro, som også har bedt om et møte med kommunen.

Det er alltid en god idé å snakke sammen, men kanskje nettopp fordi det har vaert høy temperatur var det fornuftig at representa­nter fra naeringen, skjenkekon­trollselsk­apet Securance og kommunetop­pene møttes mandag. Også der ble det en viss temperatur, men også høyst fornuftige betraktnin­ger:

Rådmann Per Wold gikk langt i å love litt mer sunt bondevett samtidig som han tok på seg alt ansvaret for det som hadde skjedd. – Regelverke­t med prikker kan virke litt rigid, sa han. Den gamle juristen la til: – Det er en lov som står over til og med grunnloven, og det er at det er lov å bruke sunn fornuft.

Vi har tidligere påpekt at naeringen selvsagt må forholde seg til de lover og regler som finnes, men har også oppfordret til å lytte til erfarne folk i bransjen. Vi tolker også kommunen, med rådmann Wold i spissen, som lydhøre. Vi er dessuten helt enige i at det er lov og vettugt å bruke både sunt bondevett og fornuft. Det vil også gi legitimite­t til et allerede strengt lovverk. Her har alle noe å tjene på å utvise forståelse. Honnør til rådmannen!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway