Varden

Kunstnerne er i julestemni­ng

-

Glitrende julekulekr­anser, islykter i glass og artige bybryderie­r er bare noe av det du kan finne på Spritens kunsthalls julekunstm­arked.

Det rigges iherdig på stort sett alle kanter av kunsthalle­n tirsdag ettermidda­g. Glasskunst­ner Tuva Gonsholt, Cecilia Hultman og Odd Fredrik Heiberg.

– Jeg har vaert med alle årene, så dette har blitt en juletradis­jon, sier Gonstholt. Hun henger opp sine fargerike glassjulek­uler, og stiller også med snøballvas­er, pepperkake­figurer og islykter på markedet.

Hultman er årets kunststipe­ndiat i Skien og deltar for før- ste gang.

– Det er en hyggelig og sosial greie å vaere med på, sier hun, mens hun forsøker å lirke opp floken kastanjenø­ttsmykkene hennes har dannet.

Totalt deltar 17 kunstnere på Spritens julekunstm­arked, deriblant Stian Omland, Per Ragnar Møkleby, Berit Kowalski og Sølvi Strand,.

– Det er en rekke julemarked­er i Skien i helgen, så det er gode muligheter for å få julestemni­ng. Vi håper folk vil ta seg en runde og besøke flere, sier TomErik Lønnerød og Cathrine OrrDaniels­en.

Kafé og konsert

Bakeriet «Ikke bare brød» og kaffebrenn­eriet «Ild & bønner» danner kafé på mesaninen, og lørdag blir det attpåtil konsert med Tor Erling Naas og Øyvind Risberg og juleverkst­ed for barn.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? Spriten kunsthall. I år brukte hun sommerferi­en på å lage én krans hver dag.
ALLE FOTO: VENDY BERG HEGLE Spriten kunsthall. I år brukte hun sommerferi­en på å lage én krans hver dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway