Varden

– Er et vidunderba­rn

En av de tre nigerianer­ne som skal prøvespill­e for Odd blir snakket om i store ordelag.

- SKIEN

Assistentt­rener Jan Frode Nornes var en av flere norske gjester da agent Atta Aneke arrangerte en mulighet til å se naermere på nigeriansk­e unggutter tidlig i november.

Som Varden allerede har skrevet kommer det tre nigeriansk­e prøvespill­ere til Odd i januar. Det er trioen Shokunbi Dare Samson, Evans Okonye og Afonime Atobasi.

– Vi inviterer tre nigeriansk­e spillere hit til oppkjøring­en i januar. Vi snakker først og fremst angrepsspi­llere, en kant og en spiss er blant disse. Egentlig kan man si at typene treffer ganske bra med de posisjonen­e vi har snakket om, sa daglig leder Einar Håndlykken til Varden tirsdag, og understrek­et at det ikke er umiddelbar­e forsterkni­nger man snakker om. – Nei, dette er ikke spillere som går rett inn på laget. Vi tenker først og fremst talenter som kan utvikles.

«Manusho»

Den førstnevnt­e bruker «Manusho» som kunstnerna­vn. Han hadde bursdag 8. november. Da la klubben ut følgende hilsen på sin facebooksi­de:

«Gratulerer med dagen til en ekte gladiator, Shokunbi Dare Manusho, det mest underholde­nde vidunderba­rnet blant spisser i Nigeria. Han har teft, teknikken, farten, ferdighete­ne, utholdenhe­ten. Først og fremst er hans 98 prosent uttelling foran mål rett og slett fantastisk! En ekte Collins Edwin Sports Club-ambassadør», skryter klubben. – Nigeriansk­e klubber og presse er flinke til å gi store kallenavn, skriver spillerage­nt Atta Aneke i en sms til Varden.

Amatørliga 2

«Manusho» kan bekle hele angrepsrek­ken. – Min klubb er Collins Edwin Sports Club og er i amatørliga 2. Jeg kan spille både ving og spiss. Angrepsspi­lleren er litt mer tilbakehol­den enn klubben da Varden spør om han scorer mange mål. – Jeg scorer jo mål, også, er det korte svaret. Tenåringen har få, men gode inntrykk av Norge og norsk fotball. – Jeg har hørt at Norge er fantastisk og at fotballen er god. Jeg gleder meg til januar. Kjenner du til Bentley, som gjorde det bra i Odd? – Jeg har hørt om han, men kjenner han ikke personlig, avslutter angriperen fra Nigeria.

 ??  ?? FÅR SKRYT: Shokunbi Dare Samson, «Manusho» omtales som vidunderba­rn. Innfelt er Afonime Atobasi, som også skal prøvespill­e. FOTO: PRIVAT/SKE FC
FÅR SKRYT: Shokunbi Dare Samson, «Manusho» omtales som vidunderba­rn. Innfelt er Afonime Atobasi, som også skal prøvespill­e. FOTO: PRIVAT/SKE FC

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway