Varden

Her blir det liv i gårdshusa

- SAUHERAD

Jula kommer så visst til Evju bygdetun også. Det skal merkes kommende søndag.

Ekte førjulsste­mning med liv ogvarmeial­lehuspågår­den venter besøkende på Evju søndag denne uka, melder museumssty­rer Jorid Vale. Nå gleder hun seg stort til på nytt å invitere små og store inn på det tradisjons­rike bygdetunet.

Nissen er på plass

Et omfattende førjulspro­gram blir presentert for de mange som forventes å ta turen. Her vil Evju-nissen – i skuespille­r Hans Jacob Sands skikkelse – møte folk i telemarksb­unad, slik Theodor Kittelsen i sin tid tegnet han i slagsmål med en flokk skjaerer.

– Gårdsnisse­n på Evju har i år fått selskap av «Kraftkoret» i Sauherad – den syngende kommune. Koret vil dukke opp der folk er samla og vil gjøre sanger levende gjennom små tablåer, opplyser Vale.

For liten og stor

For øvrig blir det sang, spill og dans med Ungdans og Klunkelage­t i Møllarguts­tugo. Sang rundt juletreet på gården hører også med. I Oppstugo blir det skjenk med årets sukkerøl av einer fra Evjuskogen og humle fra solveggen i tunet – med småkaker til. Mens «Broderidam­ene» vil vise arbeidene sine i Knivkjelle­ren – for å nevne noen av de mange programpos­tene.

Ponniridin­g og steking av pølser på bål hører som alltid med når det er førjul på Evju. En rekke matproduse­nter er også på plass.

– Vi ønsker å skape gode førjulsopp­levelser for flere generasjon­ersammenie­tstemnings­fullt gårdsmiljø, uttaler Jorid Vale.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? JUL PÅ EVJU: Museumssty­rer Jorid Vale (t.h.) – her sammen med Anne Ruth i fjor – gleder seg til søndag.
FOTO: KNUT HEGGENES JUL PÅ EVJU: Museumssty­rer Jorid Vale (t.h.) – her sammen med Anne Ruth i fjor – gleder seg til søndag.
 ?? FOTO: KJELL AULIE ?? MARKERER FØRJUL: Søndag er dagen på Evju bygdetun. Dette bildet er fra et tidligere Evju-arrangemen­t.
FOTO: KJELL AULIE MARKERER FØRJUL: Søndag er dagen på Evju bygdetun. Dette bildet er fra et tidligere Evju-arrangemen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway