Varden

Jakter på vinteren

Når Eren i VintEren blir stjålet av tyver, måtte det et helt dansekompa­ni til for å finne den tilbake!

- SKIEN

DANS

Jakten på Vinteren Skien Ballett og Dansesente­r Ibsenhuset Publikum: Ca 550 Med plussgrade­r, regn og holke på utsiden av Ibsenhuset, var det en høyaktuell dansefores­tilling elevene ved Skien Ballett og Dansesente­r hadde satt opp i år.

For hvor er egentlig den kalde, hvite førjulstid­en vår blitt av?

I forestilli­ngen «Jakten på vinteren» ligger dramatikke­n rundt to vinterkule­r som måtte høre sammen for å holde årstiden i balanse; Vint og Eren. Og når sistnevnte kommer i hendene på danseglade tyver, måtte det både jazz, break, funk, hip hop, klassisk og tåspisspir­uetter til for å finne den tilbake.

I sentrum av historien er en snøprinses­se fra Vinterland, en sommerfugl og en møll, slottsbarn og tjenere, landsbyjen­ter og røvere og skogstroll og skogsfeer.

Bredde

Til fengende musikk ble dette en forrykende forestilli­ng som virkelig fikk vist bredde og variasjon av hva ballett- og danseskole­ns 400 elever har av ferdighete­r.

Når de minste medlemmene dukker opp i sine rosa kostymer, som små blomster i landsbyen, lyser det godt opp i salen fra alle mobiltelef­onene som filmer seansen. For dette er ren fremføring­sglede.

Smittende rytmer

Og når hip hop-gruppa dukker opp i den mystiske skogen, der folk og fe og all slags kre lusker rundt, og fremfører en rytmisk, synkron oppvisning på taktfull beat, så rykker det godt i dansefoten og det er vanskelig å sitte stille i salen. Dette smitter!

Og grasiøst når ballettkom­paniet entrer scenen som snøfnugg, med strak holdning, spissede taer i rotasjoner og lange armer i klassisk positur.

Da ble det jammen vinter igjen! I den minste på scenen i Ibsenhuset.

 ?? ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? JAKTEN PÅ VINTEREN: Snøfnugg på jakt etter den kalde, fine vinteren. Skien Ballett og Dansesente­r i aksjon i Ibsenhuset i går kveld.
ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN JAKTEN PÅ VINTEREN: Snøfnugg på jakt etter den kalde, fine vinteren. Skien Ballett og Dansesente­r i aksjon i Ibsenhuset i går kveld.
 ??  ?? HIP HOP I SKOGEN: Fengende danse i den mystiske skogen, et av flere høydepunkt i forestilli­ngen.
HIP HOP I SKOGEN: Fengende danse i den mystiske skogen, et av flere høydepunkt i forestilli­ngen.
 ??  ?? SNØPRINSES­SER: De aller minste sjarmerte publikum i senk.
SNØPRINSES­SER: De aller minste sjarmerte publikum i senk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway