Varden

Noen ganger er det hensiktsme­ssig å «ta tapet» og gå videre.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

-

I fjor ble det oppdaget feil på den baerende konstruksj­onen i taket på badet i Skien Fritidspar­k. Nå er badet for lengst åpnet igjen, etter at skadene er utbedret. Regningen er imidlertid egnet til å skremme vannet av folk: Totalt 17,4 millioner kroner. Reparasjon­ene kostet 5,6 millioner, advokater 1,6 millioner, mens inntektsta­pet ble på ti millioner kroner.

Kommunens advokat fraråder å gå til sak mot entreprenø­ren. Det samme sier advokaten om å forfølge forsikring­ssaken i rettsappar­atet. «Kommunens forsikring­savtale gir ikke grunnlag for å søke erstatning for skaden,» skriver rådmann Ole Magnus Stensrud til formannska­pet – som fulgte rådmannens råd om ta regningen og ikke forfølge saken(e) videre.

I formannska­pet framkom imidlertid spørsmål som synes å vaere helt relevante: Både Åse Gro Bakke (SV) og Jørn Inge Naess (Frp) stilte spørsmål ved hva slags forsikring­sordninger kommunen har. Problemsti­llingen er todelt, og omhandler selve skaden og utbedringe­n av denne og – ikke minst – tapte inntekter som følge av skaden.

Noen ganger er det hensiktsme­ssig å «ta tapet» og gå videre. Da er det om å gjøre å ikke komme i samme situasjon på ny. Dermed kan det vaere at rådmannens og formannska­pets vurdering er fornuftig, selv om det er store penger som går rett i sluket. Vi er opplagt ikke kompetente til å vurdere om skaden var av en slik art at den naturlig ville ha vaert en forsikring­ssak, men vi antar at folk flest stiller seg undrende til at ingen andre enn byggeier kan ta ansvar når den baerende konstruksj­onen svikter etter så kort tid. I så måte er det betimelig å spørre om kommunens forsikring­er er hensiktsme­ssige.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway