Varden

Tråkker til for Grenland Sykleklubb

For én gangs skyld visste «alle» i Grenland Sykleklubb hva som skulle skje. Bortsett fra lederen. Onsdag gikk hun rett i kringlefel­la.

- SKIEN

Rytter Fredrik og mor Sissel Steen avtalte å møte GSK-leder Marit Brokke til en prat, og noen minutter senere ble praten til en forklaring av hvorfor Brokke fortjente Vardens julekringl­e.

– Marit er ei sprudlende dame som «brenner» for klubben og alle dens medlemmer, fra de aller yngste til de aller eldste. Når syklistene gjennomfør­er ritt, kommer det alltid en hyggelig melding, gjerne på klubbens sider, fra Marit, skrev Sissel Steen i sin nominasjon.

Det sto hun godt inne for ansikt til ansikt med lederen.

Aldri ventet

– Du er utrolig flink til å følge med og skryte av alle.

En overrasket kringlemot­taker tilsto umiddelbar­t nettopp den overraskel­sen.

– Dette hadde jeg aldri ventet meg. Jeg må jo si takk. Veldig hyggelig, sier hun som har styrt sykkelklub­ben siden 2013.

Nå er det drøyt 400 medlemmer å holde styr på. Mye går helt greit av seg selv, men Brokke vedgår at det kan vaere utfordrend­e å fylle visse oppgaver.

Travel Tour

Årets Telemark Tours hadde løst alle dugnadsopp­gaver, men det ble ikke slik.

Plutselig var det noen som uteble.

– Da ble det ekstra mye å gjøre for Marit, men hun fikk det til. Marit er en leder med kontroll, forsikrer Sissel Steen.

– Det ble et ekstra heftig år. Håper virkelig ikke fortsettel­sen blir slik, tilføyer lederen.

– I etterkant er det alltid en hyggelig hilsen og mye skryt å få av Marit for dem som hjelper henne. Vi er kanskje ikke like flinke til å skryte av og takke henne som vi burde vaert, sto det i Steens nominasjon.

Brokke innrømmer at det tidvis er nok å henge fingrene i.

Spørsmålet er hvor god man er til å delegere.

Kan delegere

Sjefen svarer med litt latter.

– Jeg kan delegere, altså... men det spørs litt hvem man delegerer til. Jeg må vite at ting blir gjort, innrømmer sykkelklub­bens leder, og legger kjapt til at mye positivt blir gjort i og av Grenland Sykleklubb.

Selv om også syklistene kjemper kampen om ressurser til å drive som man ønsker.

– I år fikk vi midler til utstyr til treningsro­mmet, og har fått det på plass. Slikt er alltid veldig stimuleren­de for alle som er med, sier hun som vedgår at hun er blitt god til å klikke seg rundt på all verdens resultatli­ster for å oppdatere seg på hvordan GSKs ryttere gjør det.

– Det er en oppgave som bare er kjempegøy.

PS: Det er Vardens lesere som sender inn forslag til kandidater som fortjener en påskjønnel­se. Du sender oss tips på epost til kringle@varden.no, eller en tekstmeldi­ng på telefon. Da skriver du «va kringle» med din begrunnels­e og nominasjon til 1963.

 ??  ??
 ??  ?? SJEF: Marit Brokke er lederen som ser alle i klubben, og sånn passe til å delegere ansvar. GSK-lederen tråkker alltid til for klubben med de store tradisjone­ne.
SJEF: Marit Brokke er lederen som ser alle i klubben, og sånn passe til å delegere ansvar. GSK-lederen tråkker alltid til for klubben med de store tradisjone­ne.
 ??  ?? LURT: Fredrik Steen og Sissel Steen lurte Marit Brokke til et «møte». Slikt ble det Vardens julekringl­e av.
LURT: Fredrik Steen og Sissel Steen lurte Marit Brokke til et «møte». Slikt ble det Vardens julekringl­e av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway