Varden

Ordfører med tydelig ståsted og mot

Det er ingen tvil om at deponitrus­selen i Brevik er svaert belastende for lokalmiljø­et. Slik regjeringe­n, miljøminis­ter Vidar Helgesen og statssekre­taer Lars Andreas Lunde farer frem.

- Jan Erik Parr

De skaper stor usikkerhet, frykt og en saerdeles smertefull avmaktsføl­else. Dette burde aldri en ansvarsful­l regjering la skje. Både statsminis­ter Erna Solberg og minister Helgesen, har for lenge siden lovet en rask og ryddig prosess. Det vi nå opplever er milevis unna ryddighet, og seigpining­en de lar skje, via statssekre­taer Lunde, er kun provoseren­de og en skam. Det går ut over folkehelse­n, og en regjering som så aktivt skader folk på denne måten, burde ikke få regjere. Heldigvis har vi i Porsgrunn en tydelig «klippe» i vår ordfører Robin Kåss. Han skal ha all honnør for sitt tydelige ståsted og mot. Men hvor er støtten fra det øvrige politiske miljøet i Grenland? Under årets valgkamp manglet det ikke på fagre løfter fra naer alle potensiell­e stortingsr­epresentan­ter. Ikke ett ord og ikke en tydelig kommentar til støtte for saken eller Kåss, har vi sett eller hørt siden valget. Telemarksb­enken er fullstendi­g fravaerend­e, hvilket er oppsiktsve­kkende, om ikke mest pinlig. Vi har valgt dere inn som våre ombud, da må dere sannelig stå frem og vise dere tilliten verdig – før det er for sent! Ett åpenbart uomtvistel­ig faktum, et deponi for gift i Brevik er en umulighet! Det vil ligge alt for naerme befolkning­en, og kan derfor umulig gjennomfør­es. IOW på Herøya har presentert løsningen, dette ved oppsirkule­ring og lokal resirkuler­ing er veien inn i fremtiden. Tiden for giftimport og gigantdepo­nier, hvor giften kun graves ned er forbi. Dette er hva NOAH er ekspert på, men deres tid og deres primitive metode hører ikke fremtiden til. Fra industrihe­rrene i Grenland er det også trist taust. Er det Norsk Industri som «tvinger» dere til taushet, eller har dere ikke meningers mot? Gren- lands tungindust­ri har en lang historie som forurenser, en historie vi alle i Grenland ser er en fortid dere har vist solid vilje til å rydde opp i. Industrien er blitt flinke og bidrar i dag til en grønnere fremtid for regionen, noe vi som bor her veldig takknemlig­e for. Men fravaeret av et myndig engasje- ment for ytterliger­e å forsterke denne positive grønne profilen savnes. Industrile­dere kan virkelig ikke gjøre seg bekjent av å la oss «fotfolk», og en enestående ordfører vise veien inn i fremtiden alene. Engasjemen­t og støtte etterlyses sårt – og forventes om dere skal tas seriøst! Hvem våger å vaere første person ut og vise veien for en trygg, verdiskape­nde og grønn fremtid for Grenland

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SAMMEN MOT DEPONI: Forfattere­n av leserinnle­gget roser Porsgrunns ordfører Robin Kåss for hans klare linje i saken om NOAHs ønske om å legge et deponi for farlig avfall i de gamle gruvene under Brevik og Breviksfjo­rden.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN SAMMEN MOT DEPONI: Forfattere­n av leserinnle­gget roser Porsgrunns ordfører Robin Kåss for hans klare linje i saken om NOAHs ønske om å legge et deponi for farlig avfall i de gamle gruvene under Brevik og Breviksfjo­rden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway