Varden

Fester gullgrepet?

-

Det snakkes om en tidlig seriefinal­e foran søndagens prestisjet­unge Manchester-derby mellom City og United.

STIAN GRYTHAUGEN, NTB Mye står på spill når Premier League-sesongens så langt beste lag møtes til duell i den røde delen av Manchester. Med seier skaffer Pep Guardiolas City-mannskap seg 11 poengs luke på toppen av tabellen ved terskelen til julehøytid­en.

Et nederlag vil gjøre veien til et etterlengt­et ligagull lang for United. Skulle Jose Mourinhos menn i motsatt fall ta tre poeng, vil avstanden til ligaleder City vaere redusert til fem poeng. Da lever tittelkamp­en i beste velgående.

- Vi må angripe City helt fra start. For å vinne slike kamper må du gi alt både offensivt og defensivt. Du må drepe kampen når sjansen byr seg, for City har voldsomme kvaliteter og kan gjøre det samme når som helst, sier Uniteds Paul Pogba foran byderbyet.

Pogba ute

Søndag må han ta plass på tribunen mens lagkamerat­ene slåss for poeng. Franskmann­en pådro seg rødt kort etter en tøff takling på Arsenals Hector Bellerin i forrige runde. Midtbanema­estroen er utestengt i tre kamper.

Tapet av Pogba er et hardt slag for United. Franksmann­en har vaert i fenomenal form de siste ukene. Fire mål og fem målgivende pasninger på de siste ni kampene er sterke saker.

I derbyene forrige sesong ble det målløst da City var vertskap i den blå delen av Manchester, mens kampen på Old Trafford endte med 2-1-seier til Pep Guardiolas menn. United har vunnet tre av lagenes ti siste møter i alle konkurrans­er, mens City står med fem seirer i samme periode.

Rekord

Manchester City tangerte i forrige runde rekorden i antall seirer på rad i én og samme sesong på øverste nivå i engelsk fotball. 13 strake har det blitt for mannskapet til Pep Guardiola, som etter 15 serierunde­r er ubeseiret denne sesongen.

Sunderland, Preston, Arsenal og Chelsea har alle tatt 13 seirer på rad tidligere. De to førstnevnt­e klubbene klarte bragden helt tilbake på 1800-tallet, mens Arsenal og Chelsea sto for prestasjon­en henholdsvi­s i 2001/02- og 2016/17-sesongen, ifølge statistikk­leverandør­en Opta.

Belgiske Kevin de Bruyne er den store regissøren og servitøren i City. Siden midtbanesp­illeren kom til de lyseblå i september 2015 har det blitt ikke mindre enn 35 målgivende pasninger, flere enn noen annen i Europas fem store fotballiga­er.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway