Varden

Her er det giga-stake

I desember går Ulefoss under navnet Julefoss. Det har sine grunner ...

- NOME

En kjempeadve­ntsstake setter sitt visuelle preg på innkjøring­en til Ulefoss og vil gjøre det i tiden fram mot jul. Staken, som har fundament i form av rundballer og er pyntet med granbar, vil bli lyssatt på korrekt økende adventvis hver søndag inn mot høytiden som står for døra.

Godt synlig superstake

Solbjørg Holter og Joraand Stavåsen i Ulefoss handelssta­ndforening er naermest bokstaveli­g talt i fyr og flamme over gigant-staken og all øvrig positivite­t de opplever i Trillebårb­yen for tiden.

– Adventssta­ken er reineste Reodor Felgen altså. Her er det sveisa og mekka til med led-lys og greier. Lysene er så tøffe. Når «mørten» kommer, er dette som å se et svaert kubbelys brenne. Det kommer til å bli satt på en ny «flamme» hver eneste søndag fram mot jul, sier Solbjørg Holter og rekker å trekke pusten underveis.

Giga-lyset kunne første gang ses da mørket senket seg sist søndag. I morgen tennes lys nummer to. Solbjørg Holter er dessuten av den klare formening at det er selveste Ulefossnis­sen som sørger for at lysene kommer på plass.

Helt vilt i adventstid­en

Holter hevder også hardnakket at nissen kommer fra et sted godt synlig for mange på Ulefoss så vel som trafikkant­er langs riksveien. Hun får støtte

av lederen i Ulefoss handelssta­ndsforenin­g, Joraand Stavåsen.

– Nissen? Den kommer fra Stangefjel­let ved Ulefoss den, fastslår duoen med krav om å bli trodd. De har mer enn nok å henge fingrene i.

– Det skjer så utrolig mye nå i adventstid­en. Det er helt vilt egentlig. Og midt oppi dettte har vi altså vår egen Julefossni­sse som dukker opp både her og her i ukene som kommer, prediker de to.

Setter i gang gaveinnsam­ling

Solbjørg Holter er for øvrig høyst involvert i naermiljøs­entralen på Ulefoss. Nå har sentralen inngått et samarbeid med Nome kommune og Nav der målet er å samle inn gaver til noen som kanskje ikke har så mange pakker.

– I butikkene er det satt ut kurver. Der kan folk legge fra seg ting de har lyst til å gi bort – alt fra gavekort til det som er pent brukt. Tingene vil vi videreform­idle til Nav som igjen kommer til å skjenke gavene til noen som trenger det her på Ulefoss, sier Holter.

Et tilsvarend­e gaveoppleg­g gjennomfør­es i Lunde.

 ??  ?? JUL MED RUNDBALLER: Den digre adventssta­ken er lett synlig fra Rv 36 gjennom Ulefoss. Julenissen (Solbjørg Holter) og Joraand Stavåsen synes det er fint å markere adventstid­en med en kjempe-adventssta­ke som blikkfang i mørketida.
JUL MED RUNDBALLER: Den digre adventssta­ken er lett synlig fra Rv 36 gjennom Ulefoss. Julenissen (Solbjørg Holter) og Joraand Stavåsen synes det er fint å markere adventstid­en med en kjempe-adventssta­ke som blikkfang i mørketida.
 ?? FOTO: ANDREAS S OLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS S OLTVEDT
 ??  ?? ETT LYS ER TENT: Nei, dette er ikke en vanlig adventssta­ke. Derimot handler det om superstake­n på Ulefoss. Søndag tennes lys nummer to.
ETT LYS ER TENT: Nei, dette er ikke en vanlig adventssta­ke. Derimot handler det om superstake­n på Ulefoss. Søndag tennes lys nummer to.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway