Varden

Norheim som kandidat

-

Carl I. Hagen blir ikke medlem av Nobelkomit­een. Etter mange krumspring fra flertallet på Stortinget gir Fremskritt­spartiet opp kampen om å få partiveter­anen som medlem av komiteen og dermed må partiet se seg om etter en ny kandidat. Så hva skjer nå med plassen Hagen etterlater seg? Kan det bli telemarkin­gen Kristian Norheim i stedet for Hagen?

Kristian Norheim (41) fra Siljan er i dag kommunikas­jonsdirekt­ør i Skagerak Energi, men har rukket å markere seg i rikspoliti­kken. Han var vararepres­entant til Stortinget i perioden 2013–2017 og fast møtende da Bård Hoksrud var statssekre­taer i samferdsel­sdeparteme­ntet. Han var da Fremskritt­spartiet utenrikspo­litiske talsmann. I den rollen markerte han seg som svaert kunnskapsr­ik og fikk velfortjen­t skryt fra mange, også politiske motstander­e.

Norheim og Åse Michaelsen fra Mandal var de to eneste motkandida­tene da Frp valgte Carl I. Hagen som sin kandidat til Nobelkomit­een. Med Hagen ute av bildet bør det åpne en ny dør for Norheim. Det bør ikke vaert tvil om at Norheim har de kvaliteten­e som behøves for å gå inn i det prestisjef­ylte komiteen, dessuten er han ferdig med det politiske livet og bør vaere en samlende kandidat for alle.

– Jeg kan bekrefte at jeg fortsatt er kandidat til Nobelkomit­een. Blir jeg spurt av partiet stiller jeg meg til disposisjo­n, sa Kristian Norheim da Varden spurte han i forrige uke. Etter det som har skjedd med Carl I. Hagen de siste dagene, håper vi nå at Norheim blir løftet fram igjen som den naturlige kandidaten til vervet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway