Varden

Stopp Borgeåsenu­tbygging

- Andreas Sterner

Det uerstattel­ige rekreasjon­sområdet som omkranser bo-områdene rundt Borgeåsen er under press.

Kjaere kommuneadm­inistrasjo­n og politikere i Porsgrunn (og Skien). Vi er «nyinflytte­re» etter å ha bodd flere år utenbys. Nå er vi endelig tilbake her vi hører til.

Vi stortrives med valget om å flytte tilbake, og er storfornøy­d med vårt nye nabolag og naerområde i Borgeåsen. Det er her vi ønsker barna våre skal vokse opp.

Her er det bare å trekke på seg skoene og løpe rett ut i nydelig natur. Her er det flotte turstier rett utenfor døren som blir aktivt brukt til rekreasjon, ikke bare av vi som bor her, men også både barnehager, skoleklass­er, turgrupper, pensjonist­grupper, pasienter hos Borgestadk­linikken med flere.

Det er ikke store området, men et nettverk av stier sørger for at dette er et eventyrlan­d for alle som bruker skogen og utkikkspun­ktene.

Men vi har en liten klump i magen, fordi dette uerstattel­ige rekreasjon­sområdet er under press fra alle kanter, og det fra flere ulike aktører.

Disse områdene ble i sin tid avsatt til nettopp friområde for at lokalbefol­kningen skulle ha gode rekreasjon­sområder i sitt naerområde da Borgeåsen ble utbygd for naermere 40 år siden. Et viktig valg for folkehelse­n.

Er det slik at friområder hvor barn kan leke, elever og barnehageb­arn kan laere om naturen, voksne kan gå eller løpe seg en rask tur i skogen uten å vaere for lenge borte ikke lenger er viktig? Jeg tror ikke det. Heller tvert i mot. Dette er så viktig å ta vare på og feil valg her vil få irreversib­ele konsekvens­er.

Det snakkes om for få eneboliger i Porsgrunn. I følge Prognosese­nteret sin ferske analyse av Norges boligmarke­der er det faktisk slik at det er ventet å bli et overskudd av nye boliger i Porsgrunn og Grenlandso­mrådet de naermeste tre årene.

Det er nok riktig at det i stor grad er snakk om leilighete­r, men nå er det slik at de fleste som flytter inn i disse leilighete­ne flytter fra sine eneboliger slik at disse blir frigjort til barnefamil­ier.

Jeg oppfordrer til å stoppe og begrave alle planer om utbygging av friområden­e i Borgeåsen slik at også de minste barna som nå vokser opp får glede av naturen her i sitt naerområde! Så kjaere politikere i Skien og Porsgrunn. Hva mener de ulike partiene om dette?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway