Varden

Nødvendig utbygging

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

Styret ved Sykehuset Telemark skal behandle flere spennende planer framover. Det viktigste for mange er utvilsomt planene om et strålesent­er og prosjektdi­rektør Annette Fure sa til sykehussty­ret onsdag at de uansett må bygge senteret som Telemark fikk i sterk konkurrans­e med Vestfold. Utredninge­n om utbygging har pågått siden i sommer og i alle seks alternativ­ene administra­sjonen har laget, er strålesent­eret med. Fram til neste styremøte skal alle tall kvalitetss­ikres og da håper vi styret kan ta en beslutning om å gå videre.

Det er flere utfordring­er ved dagens bygninger ved Sykehuset Telemark. Noen operasjons­tuer er så små at de ofte står ubrukte fordi det ikke er plass til alt utstyret. Størrelsen er 27 kvadratmet­er og ansatte forteller at de må krabbe under operasjons­bordet for å komme over til den andre siden av rommet. Det er også påpekt at en utbygging er nødvendig for å kunne drive effektivt og at det med firemannsr­om også følger mange utfordring­er, blant annet personvern og hygiene.

Sykehuset er pålagt å utrede om man kan nøye seg med å bare bruke dagens bygninger, men det blir påpekt at da må det investeres 800 millioner kroner i nødvendige ombygginge­r. For oss virker det lite framtidsre­ttet dersom man kun skal oppgradere de bygningene som er der i dag og det er å håpe at styremøtet i februar er starten på en større oppgraderi­ng av sykehuset. Det er selvsagt ikke bare opp til sykehussty­ret, men det er å håpe at dette kan bli starten på flere gode prosjekt der både helseregio­nen og Stortinget bidrar positivt til å satse på Sykehuset Telemark i årene framover.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway