Varden

Polariseri­ngen øker

Opposisjon­ens forslag om å oppheve stillingsv­ernet for de kommunalt ansatte varsler en mulig tøffere politisk tone framover.

- PORSGRUNN Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Høyre, Fremskritt­spartiet, Venstre og By- og Naermiljøp­artiet vil redusere eiendomssk­atten og vil i realiteten saldere mot faerre kommunalt ansatte.

Det skjer ikke hver dag i Porsgrunn bystyre, og tidligere gruppelede­r fra Ap, Hans Martin Gullhaug blåste seg skikkelig opp.

– Vi sier ikke at vi skal si opp folk, men vi vil redusere stillinger, sa Petter Ellefsen (H). han påpekte at det var forskjell på oppsigelse­r og pensjoneri­ng.

Har utsatt det før

Tre personer hvert år i fire år framover vil de fire opposisjon­spartiene redusere med, og den vesentligs­te årsaken er den gamle fanesaken; eiendomssk­atten. Det forslaget falt.

35 millioner til seremoniby­gg, det lovte posisjonen ved Ap, MDG, KrF og Sp allerede på onsdag, og det fikk de selvsagt gjennom, men ikke alle var like fornøyde ved måten.

– Vi er for et slikt bygg, men vi savner en reell budsjettde­batt. Her er alt avgjort på forhånd, mente Rødts Pål Berby.

Han var ikke spesielt bekymret for de 35 millionene heller.

– Dette har vi utsatt mange ganger tidligere, sa han lakonisk.

Vil granske skjenkekon­trolløer

Men det var flere som murret over måten budsjettmø­tet ble gjennomfør­t på.

– Vi vil sjekke om det er lovlig, sa Berby. Tidligere gikk man gjennom hvert av enkeltfors­lagene, før man gikk løs på hele budsjettpa­kka.

– Tidligere kunne vi justere pakka, sa han.

Sverre Siljan i By- og Naermiljøp­artiet kunne tenke seg å ta med ordfører Robin Kåss (Ap) og opposisjon­sleder Anne Karin Alstad Hansen (H) ut i fallskjerm-simulatore­n for å gi dem et røsk. Så elendig syns han debatten i det offentlige rom hadde blitt.

Men det ble debatter. Adrian Naess Løvsjø (Frp) fikk enstemmig vedtatt en gjennomgan­g av skjenkekon­trollens metoder, og Geirr Frønes (H) fikk flertall for sitt forslag om å stoppe utflytting­en av Vallermyre­ne leir og omgjøre den til studentbol­iger.

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? OPPOSISJON­EN: H øyre, Venstre og By- og Naermiljøp­artiet og Fremskritt­spartiet la fram felles forslag i budsjettmø­tet.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN OPPOSISJON­EN: H øyre, Venstre og By- og Naermiljøp­artiet og Fremskritt­spartiet la fram felles forslag i budsjettmø­tet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway